bizalom

2020.09.18. 10:14

Újra Crespo Rodrigot választották a Jászai igazgatójának

A színházigazgató pályázatát a véleményező bizottság egyhangúlag támogatta, majd a tatabányai közgyűlés döntött az igazgatói posztról a vélemény alapján.

Kemma.hu

Crespo Rodrigo színidirektor az idei fesztiváltól is nagy sikert remél

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A tatabányai közgyűlés csütörtöki ülésén arról döntött, hogy 2021. január 1-jétől újabb öt évre Crespo Rodrigót bízza meg a Jászai Mari Színház, Népház vezetésével, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számol be a színház a Facebook-oldalán.

Crespo Rodrigo öt évre szóló megbízása idén december 31-én jár le, ezért a tatabányai önkormányzat a jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvános pályázatot hirdetett az igazgatói poszt betöltésére. Az előírásoknak megfelelően a beérkezett pályázatok elbírálására a Szakmai Bizottság felkérésére került sor.

Az augusztus 14-i határidőre szabályosan két pályamunka érkezett be Crespo Rodrigo és Csányi László részéről. A pályamunkákat a Színházművészeti Bizottság részéről felkért szakemberek véleményezték: Kirják Róbert nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Orgován Szigeti Réka dramaturg és Gemza Péter igazgató, debreceni Csokonai Színház, valamint Csizmadia Tibor színész, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének osztályvezető tanára.

A Szakmai Bizottság munkáját a szaktárca, az önkormányzat és a Jászai Mari Színház, Népház dolgozói kollektívájának delegáltjai segítették az előírásoknak megfelelően. A bizottság Crespo Rodrigo pályázatát egyhangúlag támogatta.

Miután a biztosság véleményezte a pályamunkát, az alapján az igazgatói megbízásról a tatabányai önkormányzat a szeptember 17-i ülésén úgy döntött, hogy 2025. december 31-ig Crespo Rodrigót nevezi ki a Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának.

Crespo Rodrigo döntés kapcsán elmondta: „Megtisztelő számomra, hogy a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta a pályázatomat. Nagy öröm, hogy Tatabánya Város Közgyűlése megerősítette ezt a döntést. Hiszek abban, hogy mindez annak a munkának az eredménye, ami az elmúlt 10 évben a Jászai Mari Színházban folyt.

Hiszek továbbá abban is, hogy a munkánk folytatásában rejlő lehetőségek és az ezt létrehozó jászais közösség ereje, tehetsége volt az, ami a szakmai bizottság és a közgyűlés egyirányba mutató döntését megalapozta. Nagyon köszönöm ezt a hozzáállást a döntéshozóknak és a támogatóknak egyaránt!

A harmadik ciklusomra benyújtott pályázaton csak az én nevem szerepel. Ennek a pályázatnak azonban nem lenne szakmai fedezete azok nélkül a művészek, alkotók, vezetőtársak és kollégák nélkül, akikkel az elmúlt éveket végigcsináltuk, akik miatt a Jászai Mari Színház ma az, ami! Köszönöm nekik, hogy sikerült együtt létrehozni és életben tartani azt, ami reményeim szerint mindannyiunk életében nagyon fontossá vált!

Aki végigkövette azt az utat, amit a Jászai 2011 óta végigjárt, pontosan tudja, honnan hová jutottunk művészi értelemben, mennyit változtunk színházként és intézményként. Nem láttam volna értelmét tovább haladni ezen az úton, ha nem érezném a közönség részéről azt az egyértelmű támogatást és szeretetet, ami nap mint nap megnyilvánul a Jászaival kapcsolatban. Ennek a jelentősége ma talán még nagyobb, mint eddig bármikor!

Az előttünk álló időszak, ahogyan minden színház életében, a mi életünkben is összehasonlíthatatlanul nehezebb lesz, mint bármi, amit eddig megtapasztaltunk. Hiszek abban, hogy az igazgatásom folytatását támogató döntés szellemében és a Jászais közösség támogatásával menni fog! Nagyon köszönöm mindannyiuknak!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában