tele energiával

2020.09.26. 20:00

Babavárás és új dalok: A HellóPisti most sem fog pihenni

2016 novemberében – kezdetben hárman – döntötték el, hogy egy régebbi formáció nevét használva zenekart alapítanak és feldolgozások helyett saját dalokat kezdenek gyártani. A HellóPisti napjainkban már négy taggal számos élményt a háta mögött tudva bizakodva néz a jövőbe. Varga Lillával, a zenekar énekesével emlékezetes fellépésekről és a jövőről beszélgettünk.

Raffael Veronika

– Nincs István a zenekarban, érdekes módon mégis szerepel a megnevezésben. Hogyan alakult meg a banda?

– Mike Ariellel és Varga Richárddal trióként vágtunk neki az alapoknak, Arcsi a gitárral, Ricsi a basszusgitárral és jómagam az énekhangommal. Később csatlakozott hozzánk Wéber Péter dobos is. A nevünk egy régebbi, kezdetleges összeállításunk neve, amit közösen választottunk a négy éve megalakult zenekarunk nevének. A HellóPisti pedig mindannyiunk szerint egy vicces, bohókás név. Egy idő után rájöttünk, hogy a mókás névválasztás nem bélyegez meg minket, a zene, amit játszunk, egészen illik hozzá.

– Melyek a legmaradandóbb fellépések?

– Legelső koncertünk Pakson, a XIX. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon volt. A fellépésre csak egy-két alkalommal gyakoroltunk, mégis úgy alakult, hogy az első helyen végeztünk, ezzel pedig nevezhettünk az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat országos döntőjére. Azóta a környéken rengeteg helyen, így a Vértes Agorájában, a Víz Zene Virág Fesztiválon, Dorogon, Esztergomban és Kisbéren is felléptünk már különböző rendezvényeken.

– Mi a stílus, melyben az együttes zenél?

– Nagy bajban vagyok, amikor ezt kérdezik tőlünk. Eklektikus repertoárral rendelkezünk, melyben a pop, a rock, a soul és a jazz egyaránt fellelhető. Nem lehet beskatulyázni a stílusunkat, mi magunk közt amolyan „HellóPisti-stílusnak” kereszteltük el a miénket. A zenéinkbe mindenki beleteszi a saját egyéniségét, végül így lesz kerek az egész.

– Legközelebb hol hallhatjuk majd a HellóPistit játszani?

– Úgynevezett Live Session videókkal jelentkezünk folyamatosan közösségi oldalainkon. Az enyhítések óta szerencsére fellépni is hívnak minket. Arcsival, akivel a magánéletünkben egy párt alkotunk, hamarosan megszületik a babánk is. Alkalomadtán azért lesz egy-egy lopott óra, amikor akad időm énekelni, így az alkotói folyamat nem áll meg a jövőben sem.

Együttműködés

– Legelső albumunkból már csak egy-két dal maradt hátra – fogalmazott Varga Lilla. A lemezt anno az alsógallai művelődési házban mutattuk be tavaly nyáron, egy kerti parti keretein belül. Azóta folyamatosan adjuk ki az elkészült dalokat videóklippel együtt, melyeket a közönség változatos felületeken érhet el.

– A legtöbb zeneszámunkat Ricsi írja, remek dalötleteit pedig együtt beszéljük át, általában így születnek a zeneszövegek. A dalírásban azonban egy új és általunk tisztelt zenésztársunk működött közre: Hujber Szabolcs dalszövegíró. Ő a Margaret Islandtől kezdve Janicsák Vecáig számtalan zenekarnak, előadónak írt már dalszöveget, mellettük pedig most két dalunk szövegét is megkomponálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában