Projekt

2020.08.10. 16:29

Új fejlesztésekkel gazdagodik a Duna Múzeum Esztergomban

A múzeum bejáratánál található mozgássérült-feljáró burkolatát is kicserélnék, ami hozzávetőlegesen mintegy tízmillió forintos beruházást jelent majd.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az évtizedek alatt viseletessé vált, megsüllyedt a Duna Múzeum főbejáratának járófelülete, ezért itt hamarosan felújítási munkálatok kezdődnek. Az állandó és időszaki kiállítással bíró intézmény legutóbb, a helyét jelentő Kölcsey utcában történt útpálya rekonstrukció idején jutott némi korrekcióra a bejárati rámpát illetően, akkor az úttest aszfaltozásából kapott a főbejárati rész egy adagot.

A mostani elképzelés, hogy a múzeum főbejáratát jelentő nagy kapu előtti és udvara felé tartó területet, egységes bazaltkocka borítással lássák el. Ez a beruházás már túl van a közbeszerzés lezárásánál, így a fenntartó rövid időn belül kiválasztja a kivitelezőt és megkezdődhetnek a munkálatok. A másik beruházás a Duna Múzeum akadálymentesítése lesz. A korábbi megoldás egy lépcső mentén működő, a kerekesszéket a látogatótérbe vivő szerkezet volt, melyet most cserélnek le.

A két új fejlesztésről egyelőre pontos összeget még nem tudtak megadni a múzeumnál, a bejárat burkolat és a mozgássérült-feljáró hozzávetőlegesen mintegy tízmillió forintos beruházást jelent majd. Az intézménytől kapott tájékoztatásból kiderült, hogy a Duna Múzeum fent idézett két kisebb beruházása, nem akadályozza a nyitvatartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában