tehetségek

2020.07.18. 15:30

Kreatív művészpalánták alkotásaiból nyílt kiállítás a szomódi művelődési házban

A járványhelyzetet követően újra megnyitotta kapuit a művelődési ház Szomódon, ahol idén először fiatal művészpalánták alkotásaiból nyílt kiállítás.

Krupánszki Máté

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Krupánszki Máté

A járványhelyzetet követően július közepén a szomódi művelődési ház is megnyithatta végre kapuit, amelyet egy nagyszerű kiállítás megnyitásával kötöttek egybe. A művelődési ház fontos szerepet tölt be a közösség életében, hiszen nyugdíjas találkozóknak, báloknak, különféle szakköröknek, zenekari próbáknak nyújt otthont.

Az idei első kiállításon javarészt a Szomódi Íriszkert Általános Iskola tanulóinak alkotásai láthatóak, de érkeztek kiállítók többek között Dunaszentmiklósról és Bajról is. A kiállítást Cellár József polgármester nyitotta meg, aki gratulált minden kiállítónak és beszédében hangsúlyozta, hogy öröm, hogy végre sikerült kiszabadulni a vírus markából és lehetőség van ilyen programok megszervezésére is.

– Azért is örülök ennek a kiállításnak, hiszen tudjuk, hogy egy nagyon rohanó és anyagias világban élünk, ahol a kultúrát egyre jobban kiszorítja a tömegtermelés, illetve minden ami a fogyasztói társadalomra épül. Azt gondolom, hogy ez egy kis szeretet, kultúra csomag itt a művelődési házban, amely igenis szembe tud menni a konvenciókkal – fejtette ki a településvezető.

A helyiek rengeteget segítettek, hogy a kiállításra egy szépen berendezett előtérben fogadhassák a megnyitásra ellátogatóak. Sokan is érkeztek a megnyitóra, hogy megcsodálják a fiatal tehetségek műveit, akik az alkotási módszerek széles repertoárját sorakoztatták fel az idei első szomódi kiállításon. Akadtak akik ecsettel, ceruzával varázsoltak, de a kosárfonás, agyagozás, horgolás és varrás technikáját is szemügyre vehették a vendégek. Kezdetben úgy volt, hogy a legjobb alkotások díjakban részesülnek, de annyi csodás remekmű érkezett, hogy végül minden kis művészt megajándékozott az önkormányzat egy kis ajándékcsomaggal.

Járfásné Nemes Szilvia a művelődési ház nemrégiben kinevezett vezetője elmondta, hogy már korábban is tervezett hasonló jellegű programot, hogy a helyiek és a környékbeliek munkáiból szervez kiállítást azonban azt sajnos a koronavírus keresztülhúzta. Az intézmény újranyitása azonban tökéletes apropó volt arra, hogy egy vidám, lelkesítő kiállítást szervezzen. A kiállítás szeptember 20-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Kiállítók

Basternák Flóra, Basternák Szabolcs, Cellár Lili, Csorba Boglárka, Hubik Tímea, Jancsó Barbara Csenge, Jancsó Jánosné, Járfás Imre, Járfásné Nemes Szilvia, Jordán Eszter, Kemenczkyné Hartmann Petra, Kemenczky Petra, Lakatos Ágnes, Mislei Panni, Mislei Villő, Németh Benett, Szigetközi Réka, Török-Mezei Bogi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában