Rendezvények

2020.07.07. 17:30

Esztergomban az év végig várják kulturális programokkal a látogatókat

Nyilvánossá tették Esztergom idei városi programjait, melyek között talán a legfontosabb az augusztus 20-ház kötődő Szent István Napok. A kínálat egészen az év végéig tartóan írja le, hogy mivel várják a közönséget a királyvárosban.

P. O. Z.

Meghirdette kulturális programjait Esztergom

Forrás: 24 óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Augusztus 19 és 21 között tartják Esztergomban a hagyományos Szent István Napokat. A Kis-Duna sétány Kossuth- és Bottyán híd közötti szakaszra tervezett eseményen többek között fényfestéssel és gasztrokulturális kiállítással várják majd a közönséget, de bizonyára számos koncert szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Augusztus 29-én Esztergomból startol el a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny, a látványos, számos sport tévéadó által élőben közvetített rangadó első etapja a korábban ugyanitt megtartotthoz hasonlóan válhat rendkívül különlegessé. A város főtere szeptember 4-én és 6-án telik meg, amikor Családi Fesztivált rendeznek. A Széchenyi téren ekkor a prózai és zenés fellépők mellett kézműves foglalkozások, népi játszóház és további egésznapos gyerekprogramok lesznek.

A fellépők névsorában megtaláljuk Badár Sándor, Jankovics Péter, Beliczai Balázs, Felméri Péter nevét, de ott van a listán a Bagossy Brothers Company, a Péterfy Bori & Love Band, a Bikini és Rúzsa Magdi neve is. Az év vége a hagyományos decemberi ünnepek köré szerveződik Esztergomban ugyancsak a Széchenyi téren. Itt tartják majd a Mikulás-napot, majd a karácsonyi vásárt és a szilveszteri zenés mulatságot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában