Színdarabok

2020.06.07. 07:21

A Komáromi Jókai Színház megnyitotta kapuit

Ismét tartanak előadásokat június másodikától a Komáromi Jókai Színházban, a közönség elsőként Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét tekintheti meg.

K. D.

Forrás: Beküldött

Keddtől ismét tartanak előadásokat a Komáromi Jókai Színházban. A felnőtt, illetve stúdióbérlettel rendelkezők Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékát tekinthetik meg Kiss Szilvia (Marianne) és Gál Tamás Dosky- és Jászai Mari-díjas színművész, színházigazgató (Johan) előadásában, a Jászai Mari-díjas Pataki András rendezésében. Az előadás időtartama 1 óra 50 perc, szünet nélkül.

A színház a hatályban lévő egészségügyi előírások szigorú betartása mellett várja a közönséget. Kötelezően szájmaszkban érkező nézőik az előírások jegyzékét már a főbejáratnál elolvashatják. A nézőtéren hatvanhárman foglalhatnak helyet kettesével, egymástól négy szék kihagyásával, úgy, hogy az előttük és a mögöttük lévő sorok üresen maradnak. A közönség tömegesen nem tartózkodhat az emeleti előcsarnokban, a nézőtéren tetszőleges a helyfoglalás, a ruhatár és a színházi büfé nem üzemelnek. A nézőknek érkezéskor és távozáskor be kell tartani az előírt másfél, két méteres távolságot.

A színház az idei évad felnőtt bérleteiben eredetileg szerepelt Rokonok című Móricz Zsigmond-színmű helyett tűzte műsorára a Berg­man-darabot. A szervezési osztály munkatársai ezekben a napokban valamennyi bérletest személyesen értesítik előadásuk pontos időpontjáról, és arra kérik a nézőket, hogy csakis azok jelenjenek meg az előadásokon, akik értesítést kaptak. A május 7-i e előadások a következő időpontokban lesznek: 15 és 18 óra.

A darabról

Marianne és Johan már-már bántóan tökéletes házasságban él: Johan magabiztos, céltudatos alkat, kissé cinikus és egoista is, Marianne csendesebb, megalkuvóbb. Johan pszichológus, Marianne ügyvéd, elsősorban válásokkal, családjoggal foglalkozik.

Van két gyermekük, boldogan élnek. Johan felszedi Paulát, magára hagyva a két gyerekkel Mariannt. Johan Párizsba megy szeretőjével, de nem tud véglegesen szakítani Marianne-nal, és visszatér hozzá...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában