kiemelkedő eredmény

2020.03.05. 19:30

Az esztergomi klubot szavazták meg a rockerek a legjobbnak

Rajtuk kívül egy másik komárom-esztergomi szórakozóhely is indult az online szavazáson.

F. M.

Forrás: Facebook/Sportalsó

Fotó: Neves Ildikó

A esztergomi Sportalsó rocklub lett a 2019-es Év zenei klubja a koncert.hu online szavazásán. A klub az 1000 fő alatti befogadóképességű szórakozóhelyek kategóriájában vitte a voksok nagy részét. A mezőnyben egyébként olyan népszerű helyek is indultak, mint a budapesti Dürer Kert, a Symbol vagy az Agárdi Popstrand. Megyénkből a tatabányai Roxxy Music Café-t is indították a szavazáson.

Az esztergomi klubot tavaly nevezték először, a szórakozóhely és az általa szervezett rendezvény, a Sportalshow is a jelöltek közt volt. Akkor a negyedik helyen végeztek a klub kategóriában. Szénégető Richárd, a klub menedzsere elmondta, hogy a szórakozóhelyeket anonim módon lehet nevezni, a rockklub „jó tündérére” sem tavaly, sem idén nem derült fény.

– Már a nevezés ténye óriási öröm, hiszen valaki feltehetőleg azért minket javasolt, mert jól érezte magát nálunk! Az akkori szavazáson egyaránt a negyedik helyen végeztünk és fülig ért a szánk az eredménytől! Idén pedig egyikőnk sem hitte volna, hogy a dobogó teteje is összejöhet... Aztán mégis összejött.

A menedzser szerint a pozitív eredményt hozó tavalyi év olyan volt, amilyenről mindig álmodtak. Járt náluk világsztár az amerikai Agnostic Front személyében, illetve olyan hazai ikonok is felléptek a klubban, mint Charlie, Tátrai Tibor, vagy Deák Bill.

– Természetesen rengeteg kezdő és fiatal zenekar megfordult nálunk. Nehéz lenne csak egyet kiemelni, és valahol igazságtalan is, de megismételhetetlensége miatt talán az Agnostic Front volt a tavalyi év csúcspontja, és természetesen a Rock Véradások!

Utóbbi események okán egyébként külön megtiszteltetés érte a klubot, ugyanis a Magyar Vöröskereszttől a véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért vehettek át elismerő oklevelet.

A portálon emellett az 1000 főnél nagyobb befogadóképességű klubokra is lehetett szavazni, a kategóriában egyébként csak a budapesti nagy bulihelyek indultak. Ezen kívül keresték többek között az év koncertjeit, fesztiváljait és fesztiválkoncertjeit is, több kategóriában.

Címkék#Sportalsó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában