program

2020.02.17. 14:20

Szabó Balázs Bandája nyitja a tatabányai Tavaszi Fesztivált

Kórusfesztivál, mesebalett, musical mellett kiállításmegnyitók és koncertek sora szerepel a Tatabányai Tavaszi Fesztivál idei programjában. A Vértes Agorája március 20-a és április 4-e között változatos programokkal várja a látogatókat.

S. G.

A gazdag programkínálat a hagyományos elemek mellett az idén is bővelkedik újdonságokban. A felnőttek mellett a fiatalabb korosztályt is több különleges produkció várja.

Szabó Balázs Bandája nyitja meg a kulturális kavalkádot március 20-án, pénteken, 19 órakor. Másnap a XI. Dallam Regionális Kórustalálkozó zajlik az Agorában, amely bemutatkozási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a kórusoknak. Vasárnap 18 órától a Silhouette Balett Együttes két felvonásos mesebalettjének, az Oroszlánkirálynak tapsolhat a közönség.

Fülei Balázs, Liszt-díjas zongoraművész koncertje március 23-án, hétfőn, 19 órakor kezdődik, másnap az Új Forrás irodalmi folyóirat estjén, az UFO – Nyitott rezervátumban Pajor Tamás lesz Csendes Toll vendége.

A Tatabányai Black Diamond Big Band koncertezik március 25-én, szerdán, 19 órától az Agorában. A következő napon a Frenák Pál Társulat mutatja be Birdy című táncszínházi előadását, amely falakról, határokról és azok túllépéséről szól.

A Kortárs Galériában kiállításmegnyitóval folytatódik március 27-én, pénteken, 17 órakor a fesztivál programja. A szentendrei Vajda Lajos Stúdió Import című tárlata nyílik meg, majd ugyanezen a napon a Hidas Quartett lép az Agora színpadára.

A sorozat március 29-én, vasárnap, 10 órakor a népszerű zenei sorozat, a RáHangoló zenés mesejátékával folytatódik. A zenés mesejáték A mezők fehér lovagja című, orosz népmesét dolgozza fel, amelyben az ifjú Iván cárevicset apjuk halála után harcba küldik nővérei, hogy oly hősiesen küzdjön ő is, mint a Mezők Fehér Lovagja. Az előadáson közreműködik Demeniv Mihály harmonikaművész és a Forgórózsa Népművészeti Központ gyerektáncosai.

Ugyanezen a napon 18 órakor indul Rejtelmek, ha zengenek a címmel Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila-estje. A költő gondolatait tolmácsolják prózában és dalban az előadók, a verseket dalokat a Sebő Együttes kíséri.

A tatabányai Múzeumban a sorozathoz kapcsolódóan április 3-án, pénteken nyílik meg Térváltás címmel egy kiállítás, majd 19 órakor az Agorában a Snétberger Zenei tehetség Központ diákjainak és tanárainak közös koncertjét hallhatják.

Április 4-én, szombaton az Experidance Produkció Gyöngyhajú lány című musicalje zárja a Földi Imre Sportcsarnokban a Tatabányai Tavaszi Fesztivál színes programját.

Bezártság vagy izoláció

Különleges élményt nyújt Fre­nák Pál Társulatának előadása, a Birdie. Bezártság és izoláció. Szabadság és végtelenség. Az előadás a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok. Mi az, ami bezár és elválaszt minket?

A produkcióban a Frenák Pált foglalkoztató repülés-motívumon túl Alan Parker Birdy című drámája, William Wharton amerikai író azonos című regénye, valamint Raymond Depardon’s San Clemente című dokumentumfilmje szolgál inspirációul a koreográfus számára – olvasható az Agora honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában