változás

2020.01.12. 09:27

Új nevet kapott az oroszlányi „beton”, de a lényeg nem változott

Januártól más néven „fut” Oroszlány művelődési központja: Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány (KFMKKO).

W. Zs.

Első alkalommal, de minden bizonnyal nem utoljára rendezték meg a Bakfark-Benedek Speciális Művészeti Fesztivált Oroszlányban.

Forrás: Beküldött fotó

A névváltozásra most is a hatályos törvényi előírások miatt volt szükség, mivel egyszerre két funkciót lát el az intézmény, a művelődési házét és a könyvtárét. Legutóbb Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár volt, de hívták Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Gárdonyi Géza Városi Könyvtárnak is, ám a helyiek évek óta egyszerűen csak „beton”-ként emlegetik.

A népszerű programok viszont maradtak. Az idén is minden hónap utolsó hétfőjén megrendezik az „Így írnak Ők…” sorozatot. A meghívottak között szerepel Molnár Ágnes, a gyermekkönyvek írója, de fellép Fekete Ildikó, a Népművészet ifjú mestere is, valamint Lenkei Gábor író és Monostori Imre is, a József Attila Megyei Könyvtár egykori vezetője. Sándor Anikó az El Caminóról, Horvay Ferenc csillagász pedig az ufók létezéséről beszél majd.

Érdekesnek ígérkezik Viszló Levente helytörténeti előadása, aki a Vértesi Natúrpark képviseletében lesz jelen, de Piros Ildikó Szabó Magda-estje is sok érdekességet ígér és Számadó Emese, a komáromi Klapka György Múzeum igazgatónője előadása is hallható lesz megyénk régészeti feltárásairól. Lovasi Andrea, oroszlányi származású, Franciaországban élő írónő valamint Csóka Judit meseterapeuta is tiszteletét teszi a programon.

Folytatódik a ház ismeretterjesztő zenei sorozata, a Hangfoglaló. A program megvalósítására – mely a Nemzeti Kulturális Alap támogatását élvezi – tavaly 2 millió forint támogatást nyert az intézmény. A rendezvény nyitányát a Syrius Legacy adja februárban, de megfordul a városban többek között Hangácsi Márton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában