várjátékok

2019.08.17. 20:05

Egzotikus tánccal, harci- és íjászbemutatóval nyitott az ESZTÖR-napok

A hosszú hétvégén megtelik az esztergomi vár és környéke harcosokkal, és sátrakkal a nyolcadik ESZTÖR-napokon.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Rengeteg program várja azokat, akik az augusztus 17-18-19-én ellátogatnak a Esztergomba. Az Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma a korábbi évek hagyományait követve idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az ESZTÖR Esztergomi Történelmi Fesztivált, ahol rengeteg történelmi programmal, hagyományőrzőkkel, kézművesekkel és különleges programokkal várják a látogatókat. A családok közös ügyességi versenyen szerezhetnek lovagi címet, a várat egy régész és egy királyné vezetésével is bejárhatjuk, együtt táncolhatunk, megismerkedhetünk az Árpád-kor zenéjével, fegyvereivel, és viseletével.

 

Az első napon ötpróbákkal nyitott a fesztivál, majd győztes csatából hazaérkező királyt ünnepelhette a tömeg. A virtuspróbák terén harci bemutatót tartottak a hagyományőrző csoportok a király tiszteletére, melyben gyalogosok és lovasok is kipróbálták erejüket ügyességüket. A Harcosok Táncosa egzotikus táncot lejtett a Szelindek Zenekar közreműködésében, majd solymász- és íjászbemutató volt a program. A háromnapos fesztivált vásári forgatag is színesíti a Vár és a Bazilika közötti területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában