fesztivál

2019.08.11. 15:32

A Bazilikát is Párkányba vitte a Mária Valéria híd aszfaltkígyója

A párkányi fORMA fESZTEN az esztergomiak is aktívan részt vállaltak. A családok együtt rajzoltak a Mária Valéria hídra, majd koncerten mulattak.

Feleki Marietta

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Formás Polgári Társulás Párkányban a fORMA fESZT underground minifesztivált, melynek célja az alternatív, kisközösségi művészet népszerűsítése a térségben. A fesztiválra érkezők zenei és művészeti programokon vehettek rész, valamint különböző előadásokat is hallhattak. A fesztivál összehozta az esztergomi és párkányi családokat is egy közös alkotás erejéig.

A fesztivál harmadik napja a családoké volt. A Mária Valéria híd esztergomi oldalán várták a családokat, ahonnan indulva egy Esztergomot és Párkányt összekötő aszfaltkígyót alkothattak a hídon. Mint azt Bokor Réka, a fesztivál szervezője elmondta, a kígyót idén negyedik alkalommal rajzolják a hídra.

Az ötlet születésében közrejátszott az, hogy párkányi eseményekre nagyon nehéz átcsábítani az esztergomiakat, ám ha a kígyó eltekereg egészen a párkányi oldalra, akkor már könnyebben megteszik a fesztivál helyszínére vezető 300 méteres távot az esztergomiak, illetve bárki a a Duna magyar oldaláról. A híd esztergomi végétől elindult hát a kígyó, melyet mintegy száz körüli résztvevő alkotott, a fantáziájára bízva a kígyó tekergését. A gyerekek a meleg ellenére is szívüket-lelküket beleadva díszítették a kígyó „testét”. Helyet kapott rajta virág, szívecske, királylány és királyfi, és a Bazilika is.

Miután a kígyó „megérkezett” Párkányba, a családok együtt mentek át a fesztivál helyszínére, a volt kompkikötőhöz, ahol már a Hahó gyerekegyüttes hangolt. A Kaukázus együttesből is ismert Kardos-Horváth János-alapította csapat egy órás koncertjén mindent megtudhattak a gyerekek és a szülők a környezetvédelemről, a biliről, Rózsi néniről, no meg azt is, hogy Apa egy hős. A koncert után a kicsiket kézműves foglalkozásokkal, a szülőket előadással várták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában