verseny

2018.10.15. 07:47

Nem csak a 20 éveseké a szavalás

Harmincegy résztvevővel rendezte meg a Helischer József Városi Könyvtár a „…virág volt a vers…” elnevezésű, 50 év feletti amatőrök számára meghirdetett versmondó versenyt.

W. P.

Harmincegy résztvevővel rendezte meg a Helischer József Városi Könyvtár az 50 év feletti amatőrök számára meghirdetett versmondó versenyt.

Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra

A megmérettetésen az esztergomi résztvevők mellett az ország különböző pontjairól és Felvidékről érkezett versmondók mérték össze tudásukat, akik a magyar irodalom alakjainak emlékét elevenítették fel.

A versenyt Fehér László tárogatóművész nyitotta meg, majd két felvonásban az előadókra figyelt a közönség. A Kecskés Ildikó, Pásztó András és Pusztaszeri Kornél alkotta zsűri megjegyezte, hogy a résztvevők között olyan, sokat megélt embereket tisztelhetünk, akik átérzik a sorok tartalmát. A tökéletes produkciók rendkívül megnehezítették a bírák dolgát.

A versenyt a budapesti Ézsiás László nyerte, Mach András és Fülöp Katalin előtt. Különdíjat kapott Bankó Róbert, Ungvári Tamás és Oricskó Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában