tehetségkutató

2018.09.23. 11:30

Budapesti siker született a Peronon, de helyi zenekarnak is termett babér

A budapesti Darjeeling nyerte a 23. Peron Tehetségkutatót.

Kemma.hu

A Peron tehetségkutatón a Darjeeling nyert

Fotó: Raáb Zoltán

A 23. Peron tehetségkutatót A Vértes Agorájában szeptember 22-én rendezték meg. Andrásik Remo, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy mind a tizenhárom fellépő zenekar kiemelt teljesítményt nyújtott a tehetségkutató döntőjében és éppen ezért a zsűri nehezen hozta meg a végleges sorrendjét.

A fellépő zenekarok stílusai igazán színessé tették a rendezvényt, hiszen az akusztikus populárisabb dallamoktól kezdve egészen a rock és metál műfajáig minden megszólalt a döntő színpadán.

A tehetségkutató első helyezettje a budapesti Darjeeling zenekar lett, akik ezáltal részt vehetnek október első hétvégéjén az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol 3 millió forintos fődíjért küzd az ország 25 legtehetségesebb amatőr zenekara.

A felvidéki Estendøn zenekar második helyen végzett a tehetségkutatón, akik kiemelt díjként egy 2019-es fellépés kaptak a Margaret Island zenekar előtt. Ez utóbbi is Peron-győztes egyébként: ők 2014-ben zsebelték be az első helyezést a megméretésen.

A harmadik helyezett a szintén budapesti ME iLL zenekar pedig további értékes fellépési és bemutatkozási lehetőségekkel térhetett haza.

Újfalusi Gábor díjban részesült kiemelkedő zenei tehetségéért Rátkai Márton, az Autopilot zenekar gitárosa.

A helyei televízió által felajánlott bemutatkozási lehetőséget a tatabányai Bohemian Acoustic zenekar kapta.

A felsorolt díjakon kívül minden helyezést elért zenekar fellépési lehetőségekkel, könyvjutalommal és média megjelenési lehetőségekkel térhetett haza.

A tehetségkutatót a Peron Music Alapítvány, a Hangszeresek Országos Szövetsége és a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának együttműködésében szervezték meg azzal a céllal, hogy a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról és megmutassák zenei tehetségüket.

Az idei zsűrit 5 zenei szakember alkotta: Andrásik Remo, a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke, Dandó Zoltán zenész hangmérnök, Lázár Csaba zenész, márkaépítés specialista, Ruff Ferenc a Paksi-Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója, valamint Csontos Noémi Virág, a Magneoton kiadó marketing igazgatója. Munkájukat ez alkalommal is 50 fő diák zsűri egészítette ki, amelynek tagjai tatabányai középiskolások voltak. A diákzsűri a produkciók után azonnali visszaigazolásként piros vagy zöld lapot mutat fel a zenekarnak, ami remekül megmutatta a fiatalok zenei aktuális zenei ízlését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában