kiállítás

2018.09.09. 10:00

Életre kelnek a rézlemezek Esztergomban

Vincze Attila versmondó által elhangzott Reményik Sándor- és Sajó Sándor-versekkel, majd Csizmadia Katalin fuvola- és Málnai József zongorajátékával nyitották meg Végh Sándor ötvös-szobrászmester jubileumi kiállítását a Tár-Lak Szalonban.

W. P.

Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

A Kesztölcön élő alkotót Szabó-Berghauer Zoltán személyes hangvételű monológjával mutatta be a vendégeknek, amelybe számtalan kedves gondolatot is belecsempészett.

A kiállított remekművek mély, burkolt gondolatainak megfejtésével akár magunkra is ismerhetünk, hiszen mindennapi életünk fontos alkotóelemei a szükség, a kényszer és a vonzódás. Végh Sándor az elmúlt évtizedekben eltávolodott szülővárosától és a díjugratói foglalkozástól, de a művészetében rendre megtalálhatóak a kolozsvári motívumok is.

A kesztölci mester az esztergomi kiállítással is bizonyította, hogy a hidegen is igen könnyen alakítható rézlemezt az alkotó kéz segítségével, határozottságával valósággal életre keltheti, és pillanatok alatt gyönyörű kompozíciót készíthet belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában