19. Tatai Sokadalom

2018.06.15. 20:26

Pápai Joci különdíjat kapott a Sokadalomban

Június 15-én, pénteken elkezdődött a 19. Tatai Sokadalom. A remek programok mellett átadták a város művészeti díjait.

Sz. A.

Pápai Joci különdíjat vehetett át

Fotó: Szűr Annamária/ 24 Óra

A városi óvodások kedves műsorai után Gryllus Vilmos szórakoztatta a gyerekeket, majd jött a hagyományos tisztástánc, amelyben a szervező-házigazda kenderkések mellett az idén a pötörkések és a jobbágytelki hagyományőrzők is részt vettek.

Ilyen vidáman nyitották meg a néptáncosok a 19. Tatai Sokadalmat
Fotó: Szűr Annamária/ 24 Óra

A színpadon először Kun Katalin, a református művészeti iskola igazgatója köszöntötte őket és a nézőtéren helyen foglalókat, majd Michl József polgármester. A városvezető kiemelte, hogy rengeteg fiatal vesz részt Tata sport- vagy kulturális életében. Az idei esztendőben is itt, az Angolkertben adták a város művészeti díjait.

Pápai Joci különdíjat vehetett át
Fotó: Szűr Annamária/ 24 Óra

Elsőként egy különdíj talált gazdára: Michl József Pápai Joci énekesnek nyújtotta át az elismerést a tavalyi eurovíziós szerepléséért és előadóművészeti tevékenységéért, amellyel a város hírnevét öregbíti. Őt még száznyi gyermek követte, felkészítő tanáraikkal egyetemben. A Sokadalomban vasárnap estig több mint ötven program és ötszáz táncos várja a népi kultúra iránt érdeklődőket.

A részletes programleírás ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában