Élmények

2024.05.26. 19:06

A darus kocsi volt a gyereknap sztárja

Az egész vármegyében várták a tűzoltóságok az érdeklődőket gyereknap alkalmával. A Nyitott szertárkapu rendezvény sok családot vonzott a laktanyákba.

Kemma.hu

A daruskocsi volt a kedvenc a tatabányai tűzoltóság laktanyájában. A gyerekek most bátran, vagy kicsit félszegen de kipróbálhatták, hogy milyen is a magasba emelkedni a kosárral. A Nyitott Szertárkapu eseményén közel ezer vendég érkezett a vármegyei tűzoltókhoz. De az egész vármegyében várták a hivatásos, az önkéntes és az önkormányzati tűzoltóságok is a látogatókat. 

Az egész vármegyében várták a tűzoltóságok az érdeklődőket gyereknap alkalmával. A Nyitott szertárkapu rendezvény sok családot vonzott a laktanyákba.
A gyereknap alkalmával a tűzoltóságok Nyitott szertárkapuval várták a családokat 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Vasárnap mindenki kicsit kipróbálhatta milyen is lehet tűzoltónak lenni. A gyerekeket apró méretű tűzoltóruhákkal és sisakokkal várták. És papír tűzoltóautókat is tudtak hajtogatni. 

Nyitott szertárkapu gyereknapon

Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a tatabányai laktanyába mintegy ezer fő érkezett a Nyitott szertárkapu alkalmával.

– Ez már egy sok éves hagyomány a tűzoltóságnál, hogy gyereknapon nyitott kapukkal várjuk a családokat. Ilyenkor megnézhetik a látogatók, hogyan is zajlik az élet a laktanyákban. Felülhetnek a fecskendőkre, megnézhetik a kilátást a daruskocsi kosarából, vagy beöltözhetnek tűzoltónak. A tatabányai laktanya számára is fontos a jó kapcsolat a lakossággal, hiszen értük, az ő biztonságukért dolgozunk. És persze a toborzást sem lehet elég korán elkezdeni – nevetett a szóvivő. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában