Városszépítés

2024.04.09. 09:08

Kosarasokkal is ültettek virágot Oroszlányban

Oroszlány 70. születésnapjára virágba borult a város: csaknem 500 rózsa kezdte meg pályafutását a közterületeken. A virágültetés során az MVM-Ose Lions csaptai is segítettek, a hagyományőrzők, a barátok és a Hölgy Klub tagjai mellett.

Wágner Zsanett

A közelmúltban számolt be legújabb városszépítő akciójáról az Oroszlányi Ingatlankezelő- és Hasznosító Zrt. a közösségi oldalon. Virágültetés zajlott több helyszínen.

Virágültetés Oroszlányban
Virágültetés a jubileumi évfordulón: számos civil szervezett segített, sőt, még az MVM-Ose Lions csapata is
Fotó: Szalai Attila /OIH Zrt. facebook

Mint írják, sárga, barack, krém és rózsaszínű virágot bontanak majdan azok a szöregi rózsatövek, amelyeket az önkormányzat megrendelésére telepítettek a közösség bevonásával a falusi rózsaligetben. Az ültetésen több generáció és civil szervezet is képviseltette magát, kollégáinkkal együtt ültettek többek között az MVM-OSE Lions játékosai, a hivatal dolgozói, a Kertbarátok Köre, a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület és a legszebb konyhakertek csapata is.

Virágültetés Oroszlányban
Számos civil szervezet képviselője ragadta meg az ásót és tette szebbé az oroszlányi közterületet
Fotó: Szalai Attila/OIH Zrt. facebook

Virágültetés: a falu után a Haraszthegy jött

Az OIH. Zrt. munkatársai ültettek a Haraszthegyen is, a Cultplay játszótér felé vezető út mentén – a falusi rózsaliget bővítéséhez hasonló forgatókönyv szerint. Az Oroszlány Barátainak Köre és a Hölgy Klub tagjai első szóra csatlakoztak a programhoz. Ezzel a telepítéssel, a falusi rózsaliget bővítéssel, valamint a Fő téren és annak környezetében elültetett tövekkel együtt csaknem 500 rózsa kezdte meg pályafutását Oroszlány 70. születésnapjának tavaszán a közterületeken.

Virágültetés Oroszlányban
A falusi részt követően a Haraszthegyen is folytatódott az akció
Fotó: OIH Zrt. Facebook

A jubileumi ünnepségsorozat programjaiból az Oroszlányi Bányászati Múzeum is kiveszi a részét. Rózsafajta bemutató kertet terveznek például a volt személyaknai gépházhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában