Szerepvállalás

2024.04.18. 12:10

Választásokra hangolódtak a diákok

Újabb játékos programot szervezett a tatai diákönkormányzat. Az Egy hajóban evezünk társasjáték a választásokra hangolta a fiatalokat.

Kemma.hu

Tata Város Diákönkormányzata és a Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója Egyesület április 15-én rendezte meg az Egy hajóban evezünk társasjátékot tatai fiatalokkal. Az esemény a vitakultúra fejlesztésén kívül a választásokra hangolta a fiatalokat. 

Újabb játékos programot szervezett a tatai diákönkormányzat. Az Egy hajóban evezünk társasjáték a választásokra hangolta a fiatalokat.
A választásokra hangolódtak a fiatalok az Európai Ifjúsági Hét tatai programján. 
Fotó: Beküldött

Április 12-19. között zajlik az Európai Bizottság által kezdeményezett Európai Ifjúsági Hét 2024 (European Youth Week – EYW). Ehhez csatlakoztak a tatai program szervezői. 

Az európai választásokra készültek

Ezúttal a demokrácia és az európai választások kerülnek a középpontba, mivel az eseményt két hónappal a június 6-9-re tervezett európai választások előtt tartják. A tematikus hét fókuszában a fiatalok bevonása, aktív részvételük ösztönzése és polgári szerepvállalásuk előmozdítása áll. A tatai különleges társasjátékon négy iskola diákjai vettek részt. Tata ifjúsági referense, Cserteg István elmondta, hogy a közel kétórás program segítette az érvek és ellenérvek rendszerének felépítését, valamint a meggyőzést a fókuszba helyezni. De a kommunikációs gyakorlat is támogatta a fiatalokat. 

– A játék végén kiderült, hogy mindenki jól érezte magát a játékos szerepben. Ez a társas több aktuális témára felhasználható, és a résztvevők javaslatokat is tettek a szervezőknek egy legközelebbi alkalomra, új kérdéskörök megvitatására – magyarázta Cserteg István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában