Motor-Classic

2024.04.06. 16:12

180 millió forintos csodajárgány felújítását dokumentálta Tatabányán a világhírű youtuber +videó

Komárom-Esztergomba látogatott nemrég Supercar Blondie. Az ismert ausztrál autós influenszer a veterán járgányokat felújító és egyedi fémalkatrészeket gyártó tatabányai Motor-Classic csarnokát fedezte fel és vette videóra.

Kemma.hu

Már mi is többször beszámoltunk a Tatabányán évtizedek óta üzemelő világhírű cégről, a Motor-Classicról, ahol régi autókat, főleg Mercedeseket újítanak fel világszínvonalú precizitással és igényességgel. Velük készített nemrég videót az ismert ausztrál influenszer, Supercar Blondie, aki testközelből figyelhette meg a csapat munkáját.

Motor-Classic
A Motor-Classic munkálataiba pillanthatunk bele mi is
Forrás: Supercar Blondie/Youtube

A videó kezdetén egy lerobbant telepen található régi Mercedes-modellek közül választottak ki egy példányt, amit aztán a Motor-Classic műhelyébe szállították, ahol az újjáélesztés zajlott. Bár a videó látszólag a felújítást követi az elejétől a végéig, valójában egy műhelylátogatást takar a felvétel. A videós influenszernek egyébként több mint 18 millió feliratkozója van Youtube-csatornáján, és elsősorban sportkocsikról és nagyon ritka luxusautókról készít anyagokat.

A restaurálás során több száz órán át dolgoztak a kárpitokon és a festésen is, a végeredmény pedig önmagáért beszél: gyakorlatilag újnak tűnik a mintegy 180 millió forintot (500 ezer dollárt) érő járgány. A videó végén Supercar Blondie pedig még ki is próbálhatta a felújított álomautót.

A Motor-Classic története

A Motor-Classic Zrt. "garázscégként", veterán motorok felújításával indult 1985-ben, mára Tatabánya egyik ipari övezetében 5000 négyzetméteren egy világszínvonalú restaurátor bázist működtet. Az üzem jellegzetessége, hogy az autófelújítás minden részét egy telephelyen belül végzik el, Európában ez az egyetlen műhely, melynek saját, nagykapacitású galvánüzeme van.

Évente 20-25 autót újítanak fel, legjelentősebb ügyfeleik közé tartozik a Mercedes gyári múzeuma és a Mercedes Classic klubhálózat. Az új munkák várólistája 1-2 év. A Motor-Classic Zrt. 150 embert foglalkoztat, 2021-ben 3,6 milliárd forint árbevétel mellett 808 millió forint adózott eredményt értek el, a 2022-es árbevétel meghaladta az öt milliárd forintot, 1,3 milliárd forint eredménnyel. Nemrégiben pedig egy új, 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítették telephelyüket, ahol fémmegmunkáló CNC egységet alakítottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában