Vizsgálat indult

2024.04.27. 10:43

Botrány lett a tatai truck show-ból, szerződést bontottak a terület bérlőjével

Hatalmas autószörnyek tartottak látványos és hangos bemutatót a tatai Fényes Fürdő melletti területen. Michl József polgármester kezdeményezésére vizsgálatot indítottak a Monster Truck Show miatt, és komoly döntést is hoztak.

Kemma.hu

Pár nappal ezelőtt Tata polgármestere, Michl József (Fidesz-KDNP) osztotta meg közösségi oldalán, hogy vizsgálatot rendelt el a Fényes Fürdő melletti területen tartott rendezvény miatt. A város oszlopait már a program előtti héten ellepték a Monster Truck Show programjának plakátjai, amin azt ígérték, hogy igazi gépszörnyek tartanak látványos bemutatót az érdeklődőknek. 

Hatalmas autó szörnyek tartottak látványos és hangos bemutatót a tatai Fényes Fürdő melletti területen. A város vizsgálatot indított a Monster Truck Show miatt.
A város vizsgálatot indított a Monster Truck Show miatt
Fotó: MonsterTruck Show

Vizsgálat a Monster Truck Show miatt

A program után több panasz is érkezett. Többen, a város különböző pontjain a nagy zajhatásra panaszkodtak, messze a programtól is zavaróan hangos volt ugyanis a rendezvény. Az ügyben Michl József, Tata polgármestere is vizsgálatot indított, aminek eredményéről közösségi oldalán adott hírt. Mint írta: a Városkapu Zrt. felbontja a szerződést a Fényes Fürdő melletti terület bérlőjével a múlt hétvégi rendezvény miatt. Azon az ingatlanon nem lehet a jövőben ilyen programot szervezni.

Rigó Balázs, Tata alpolgármestere Michl József közösségi oldalon tett bejelentése alatt tisztázott pár kérdést. Mint írta: a területnek az eddigi bérlője nem a Lélekháló Alapítvány volt. A mostani bérlő adta át a területet a rendezvényre a szervezőnek. Illetve leszögezte azt is, hogy többet semmilyen terepjárós rendezvény nem lesz az érintett területen. Többek között Off Road Fesztivál sem. Azonban a kerékpárosoknak továbbra is lesz lehetőségük edzeni és versenyezni a helyszínen. 

Hasonló véleményen volt a MAG - Miénk a Grund Városvédő Egyesület is, mint a városvezetés, amikor jelezte közösségi oldalán, hogy a nemzetközi védettséget jelentő Ramsari terület és Országos ökológiai hálózat pufferterületén, a Tatai Fényes Tanösvény és a Fényes Fürdő közvetlen szomszédságában természetkárosító rendezvényt tartottak. Véleményük szerint a show-hoz egy olyan helyet kellett volna keresni, ahol károkozás és város egyik legfontosabb területének rombolása nélkül tudnak szórakozni.

Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt: 2022-ben jelentették be, hogy Off Road Fesztivált rendeznek Tatán,  a Fényes Extrém Park területén. Az  eseményről a Lélekháló Alapítvány és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. tartott közös sajtótájékoztatót a Kossuth-téren. Akkor arról beszéltek, hogy az együttműködésnek köszönhetően jött létre a Fényes Extrém Park, amely a jövőben a terepjárósok, a quadosok és a terepkerékpárosok kikapcsolódását szolgálja, kiépített pályákon, szervezett keretek között. Egyébként a pályán rendszeresen tartanak most is kerékpáros versenyeket, ami ellen eddig senkinek sem volt kifogása. Diák Hexatlonnak is adott már helyszínt a park.

Az extrém park ilyen körülményeket alakított ki anno, és ilyen járművek járták be a pályákat:

Most pedig ilyen,illetve ehhez hasonló gépszörnyek érkeztek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában