Javítás alatt

2024.04.25. 13:06

Mikor működnek majd újra a letarolt tatai jelzőlámpák? A Közút válaszolt

A forgalmas kereszteződésben több milliós kár keletkezett a jelzőlámpákban még márciusban. A Magyar Közút a Kemma.hu-nak elmondta, mikor rendeződik a közlekedési helyzet a tatai mentőbaleset helyszínén.

Kemma.hu

Egy hónappal ezelőtt történt az a súlyos mentőbaleset, ami miatt kidőlt Tatán, az Ady Endre úton lévő egyik jelzőlámpa. Bár az oszlopot hamar helyreállították, a lámpák azóta is sárgán villognak csak. Aki ismeri a környéket és közlekedik arra autóval, az tudja, hogy az Erzsébet tér felől nehéz és veszélyes kikanyarodni az Ady Endrére. Egyrészt balra nehéz kilátni, másrészt a nagy forgalmú úton folyamatosan jönnek az autók. De a kereszteződésnél két gyalogátkelő is van, ahol most szintén nem működnek a jelzőlámpák. 

A Magyar Közút a Kemma.hu-nak elmondta, mikor rendeződik a közlekedési helyzet a tatai mentőbaleset helyszínén.
A forgalmas kereszteződésben a mentőbaleset óta sárgán villognak a jelzőlámpák, de közel a megoldás
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra 

A Kemma.hu megkereste a jelzőlámpákat üzemeltető Magyar Közút Zrt.-t, hogy mikor fognak újra üzemelni a lámpák. Válaszuk szerint a csomópontban bekövetkezett baleset nyomán a forgalomirányító berendezés jelentősen megrongálódott és üzemképtelenné vált. Az anyagi kár jelentős, az összes érintett berendezés és a nagy méretű tartóoszlop cseréje összesen mintegy 4 millió forintba kerül. 

Komoly károkat okozott a mentőbaleset

– A kiterjedt mértékű meghibásodáshoz külső szakvállalkozás bevonása volt szükséges. Megtörtént a részletes kárfelmérés, viszont mivel itt nem egyszerű hibaelhárításról van szó és speciális berendezéseket kellett újra beszerezni, ezért a folyamatok átfutási ideje is hosszabb volt. Ha az időjárás is megfelelő lesz akkor terveink szerint a jövő hétig (április-május fordulójára - a szerk.) a munkálatok is elkezdődhetnek, onnantól számítva azok 2-3 napon belül be is fejeződhetnek – írták válaszukba. 

Hozzátették: addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik. Illetve arra is felhívták a figyelmet, hogy a csomópontban a jelzőlámpák üzemeléséig a kihelyezett táblák és KRESZ-szabályok ugyanúgy érvényesek, így azok betartásával a kereszteződést a közlekedésben résztvevők biztonsággal használhatják.

Tatán egy gázolás helyszínére siető mentőautó karambolozott péntek délután. A helyszínre két mentőhelikopter is érkeszett.
A mentőautó , hogy kikerülje az elé hajtó személyautót az oszlopnak hajtott
Forrás: Beküldött

Mint arról a Kemma.hu is beszámolt: március 22-én, péntek délután egy mentőautó hajtott neki az Ady Endre úton, a Kormányablak mellett az egyik jelzőlámpának. Egy közeli balesethez riasztott, megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautó elé ugyanis kikanyarodott az Erzsébet tér felől egy személyautó. A helyszínen összesen heten sérültek meg. Két mentőst mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában