Szent Borbála Kórház

2024.04.25. 17:23

Már egy csecsemő életfunkcióit is tudják vizsgálni +fotók

Több mint egymillió forint értékben kerültek műszerek a tatabányai Szent Borbála Kórházba. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. adományából két új műszert vásároltak, amit megmutattak lapunknak.

Wágner Zsanett

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. immár 5. alkalommal szervezett jótékonysági vadászatot hazánk valamennyi vármegyéjében néhány hónappal ezelőtt.

Jótékonysági vadászatból kapott adományt a tatabányai kórház
A jótékonysági vadászat során nyújtott teljesítményt oklevéllel díjazták
Fotó: Zetovics Márió

A Fejér megyéből indult kezdeményezés 2019 óta országos méretű esemény. A rendezvény célja, hogy a magyar vadásztársadalom összefogásával orvosi eszközök kerüljenek a kijelölt kórházak gyermekosztályaira. A résztvevőknek köszönhetően 2023-ban rekord összegű adomány 51,4 millió forint gyűlt össze, ebből 23 kórházba kerül új innovatív orvosi műszer.

Öt év alatt csaknem 5,4 millió forint érkezett a Szent Borbála Kórház Csecsemő-és Gyermekosztályára és 8 eszközt kapott a kórház. Az idén 1 millió 37 ezer 687 forint gyűlt össze, és adományozásnak köszönhetően két új műszerrel gazdagodott a tatabányai egészségügyi intézmény.

– Az ambuláns 24 órás vérnyomásmérő a magas vérnyomás diagnózisához és kezeléséhez szükséges, és egyre nagyobb számú vizsgálat elvégzésre van igény. Ezenkívül hiánypótló, különböző méretű mandzsetták is érkeztek a műszerhez. A másik pedig egy IP1020 típusú páciens monitor, melyet szintén a járóbeteg-ellátás során fogunk használni – mutatta be az eszközöket Bereczky Lea osztályvezető főorvos, aki többször is megköszönte az adományt.

Jótékony vadászatból adomány érkezett a kórháznak
Bereczky Lea osztályvezető főorvos mutatta be az adományból vásárolt műszereket
Fotó: Zetovics Márió

– Nagy előnye, hogy egészen újszülött kortól 18 éves korig alkalmas az életfunkciók mérésére, úgymint vérnyomás, pulzus, oxigénszaturáció – tette hozzá a főorvos. Azt már Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől tudtuk meg, hogy a karitatív rendezvény tulajdonképpen 11 évre nyúlik vissza, és öt éve, hogy a megyei szintű eseménysorozat országos megmozdulássá vált.

– Elmondhatjuk, hogy napjainkig csaknem 200 ezer beteg gyerek gyógyulásához járult hozzá a korábban általunk átadott 400 eszköz. Az Országos Jótékonysági Vadászat Magyarország legszélesebb körre ható karitatív programja – fogalmazott az ünnepélyes eseményen az ügyvezetőtől. Az egészségügyi intézmény vezetését képviselve dr. Ernyey Zoltán megbízott főigazgató köszönte meg a támogatást a gyermekosztály kis betegei nevében és örömmel szólt a példaértékű összefogásról.

A jótékonysági vadászat számokban

A Környei Vadásztársaság tavaly és tavalyelőtt is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Emiatt Strauss László titkárnak és a vadásztársaságnak is köszönet járt. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta az eseményen, hogy a legutóbbi jótékonysági vadászathoz nincs hasonló léptékű karitatív szervezet. Az esemény 42 helyszínen zajlott, csaknem 1000 vadász részvételével, akiknek köszönhetően 51,2 millió forint jutott a hazai egészségügynek.

A vadászati kultúra egyik alprogramja a természetfotózás, melynek jeles képviselője Halmi Péter Pál, aki természetfilmjei és fotói révén 400 ezer forinttal járult már a büdzséhez. Áldozatos munkája elismeréseként hatalmas köszönet, kézfogás és oklevél is járt neki, valamint a Környei Vadásztársaságnak. A kórház pedig adományozó oklevelet kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában