Segítségnyújtás

2024.04.16. 11:37

Diák életét mentette meg az iskolaőr

A gyors reakciónak és a helyzetfelismerésnek hála nem történt tragédia. Az iskolaőr egy oroszlányi diák életét mentette meg.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán számolt be arról, hogy életet mentett az oroszlányi iskolaőr. Mint írták: lélekjelenléte, felkészültsége, higgadt és szakszerű intézkedése példaértékű. 

A gyors reakciónak és a helyzetfelismerésnek hála nem történt tragédia. Az iskolaőr egy oroszlányi diák életét mentette meg.
Az iskolaőr, Takács Zuzana gyors reakciójának köszönhetően nem lett tragédia. 
Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség / Forrás: Facebook

Az iskolaőr gyors reakciója mentette meg a diákot

Takács Zuzana április 9-én észlelte, hogy a helyi általános iskola egyik tanulója levegő után kapkodva állt meg a lépcsőnél, és mellkastájéki, szúró fájdalomra panaszkodott. Korábbi esetek alapján a szemfüles iskolaőr helyesen mérte fel a helyzetet és egyből tudta, hogy a diáknak asztmarohama van. Megkérte, hogy azonnal használja a tünetek enyhítését szolgáló spray-t és ezzel egyidejűleg értesítette a szülőket, illetve mentőt hívott a helyszínre. A mentősök kiérkezéséig állandó felügyelet alatt tartotta a gyermeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában