Meteorológia

2024.04.14. 08:16

Időjárás: Vérteskethelyen volt a legalacsonyabb a hőmérséklet

15 Celsius-foknál is több volt a különbség szerdán az ország keleti és nyugati részében mért maximum hőmérsékletek között. A változékony időjárás a szervezetünkre is kihat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. M.

Akik tegnapelőtt vármegyénkből az ország keleti részére utaztak, azt tapasztalhatták, hogy szinte évszakokat ugrottak át néhány óra alatt. Míg Vérteskethelyen 12,1 fokot, addig a Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokot mértek, amely mindössze csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. A változékony időjárás a frontérzékenyeket sem kíméli.

Így alakult az időjárás hazánkban április 10-én
Így alakult az időjárás hazánkban április 10-én
Fotó: facebook/HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

A HungaroMet Zrt. hivatalos közösségi oldalán írta, hogy szerdán az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására. A közzétett infografika alapján a Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb a korábbi évekhez képest.

Várható időjárás

A frontérzékenyek azonban még nem nyugodhatnak meg, hiába jeleznek kellemes, tavaszi, már-már nyárias időjárást a hétvégére. A koponyeg.hu információi szerint míg vasárnap 27 fokra, hétfőn már csak 12 fokra számíthatunk.

Aki teheti, használja ki a jó időt a hétvégén, remek programok várnak minden érdeklődőt vármegyénk több településén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában