Választások

2024.04.21. 20:11

Esztergomban is rendkívül hamar összegyűltek a Fidesz-KDNP támogató aláírásai

Szombaton megkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányának időszaka. Esztergomban is összegyűjtötte a Fidesz-KDNP a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat már a kampány első napján.

Kemma.hu

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a Fidesz-KDNP minden képviselőjelöltje és ő maga is összegyűjtötte a szükséges ajánló aláírást ahhoz, hogy elindulhassanak az 2024-es önkormányzati választáson.

Hernádi Ádám, Fidesz
Hernádi Ádám: "Csak a béke, csak a Fidesz!"
Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

Hernádi Ádám a posztban összefogásra is buzdított: 
– Mutassuk meg, hogy milyen sokan szeretnénk, hogy Esztergom tovább haladjon azon a felfelé ívelő pályán, ahová 2019-ben közösen felhelyeztük. Az Önök támogatása nélkül mindez nem sikerülhetett volna! Most is számítok erre a támogatásra!”

Folytassuk közösen, Esztergomért! Csak a béke, csak a Fidesz!

–  fogalmazott. 

Villámgyorsan gyűltek a fideszes ajánlások

Nem csak az esztergomi térségben gyűltek össze hamar az ajánlóívek. A komáromi-bakonyaljai térség mellett, Oroszlányban, Tatán és Tatabányán is néhány óra alatt gyűjtötték össze a kormánypárti jelöltek az induláshoz szükséges szignók többszörösét. 

Az EP-választáson csak az a párt állíthat listát, amely május 3-án 16 óráig összegyűjt húszezer érvényes javaslatot a választópolgároktól. Az önkormányzati képviselők és polgármesterek jelöltségéhez szükséges ajánlások számát előzetesen, a lakosságszámhoz viszonyítva állapítják meg.

Mint az a valasztas.hu-n olvasható, az önkormányzati választáson tízezres lélekszám felett (és a fővárosi kerületekben) a képviselők vegyes választási rendszerben – egyéni választókerületben és kompenzációs listán – szerezhetnek mandátumot. Az elnyerhető mandátumok száma függ a lakosságszámtól, és egy százalék az ajánlási küszöb. Az ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában