Napirendek

2024.04.03. 11:53

Díjakkal ismerik el ezentúl a munkát

Hetvenezer forintos babaköszöntő csomagot kapnak a szákszendi szülők és a Faluház projektben is vannak változások. Ezentúl díj jár a településen és a településért dolgozóknak. Ezek a legfontosabb változások.

Kemma.hu

Legutóbbi ülésükön több napirendet tárgyalt a szákszendi grémium. Díj jár ezentúl a községért és község szolgálatáéért dolgozóknak, valamint a tehetségeknek is Szákszenden.

Díj jár ezentúl a Szákszendért dolgozóknak
Díj jár ezentúl a közösségért dolgozóknak
Fotó: beküldött

Az idei évben alanyi jogon járó 70 ezer forint értékű babaköszöntő csomagot vehetnek át az újszülöttek szülei. A támogatás természetesen azokat a családokat is megilleti, akiknél már megérkezett a baba. A csomag babaápolási szereket és a gyermek gondozását segítő termékeket tartalmaz – egyebek mellett erről is határoztak legutóbbi ülésükön a képviselők.

Papp Attila Csaba polgármester a két ülés között történt fontosabb eseményekről készült beszámolójából a Faluházat érintő fejlesztést emelte ki: a projekt keretében a hőszivattyú hűtő-fűtő klímaberendezés kiviteli terveinek és tervezői költségvetésének elkészítésére már elfogadták a nyertes ajánlatot bruttó 317 ezer 500 forinttal.

Díj jár, három is

A képviselők második napirendként tárgyalták és egybehangzóan elfogadták a községi kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló rendelet, amellyel három elismerést alapítottak. A jövőben a Szákszend Községért Elismerés, a Szákszend Község Ifjú Tehetsége Díj és a Szákszend Község Szolgálatáért Díj jár az arra érdemeseknek.

Az ülés további részében módosították a szociális igazgatásról és a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Az elfogadott módosítás szerint lakásfenntartási támogatásra az a személy jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg 128 ezer 250 forintot, egyedül élő vagy egyedülálló esetén a 185 ezer 250-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában