Testületi

2024.02.01. 20:29

Szákszenden még nem tudják, mikor zár be az ovi

Szülői igények alapján döntenek majd Szákszend képviselői a bölcsőde és az óvoda nyári zárva tartásáról. Barota Róbert független képviselő tolmácsolta a bizottság kérését, miszerint vegyék figyelembe mindkét intézmény helyzetfelmérését.

Wágner Zsanett

Sokadjára tájékoztatott testületi ülésen Papp Attila Csaba polgármester a bank automata telepítésének fejleményeiről. A szakszend.hu információi szerint már csak a gépi szoftver és a készpénz hiányzik belőle, ám a pénzintézet munkatársa legutóbbi közleménye alapján, jelenleg strukturális átalakítás zajlik náluk és mást kell keresni az ügyben.

A szociális-, kulturális- és sportbizottság javaslatára sem a bölcsőde, sem pedig az óvoda nyári zárva tartásáról nem született döntés. A bölcsőde augusztus 12-étől szeptember 2-áig, az óvoda augusztus 5-étől szintén szeptember 2-áig tervezte a nyári zárva tartását, Barota Róbert viszont – a bizottság álláspontját ismertetve – elmondta, hogy szeretnék, ha mindkét intézmény felmérné a szülői igényeket, és annak ismeretében döntenének a következő ülésen. A képviselők többsége egyetértett a módosító javaslattal.

A képviselők a folytatásban ismét tárgyaltak a Szákszendi Sportegyesület kérelméről. A szervezet műfüves pálya létesítésére kíván pályázatot benyújtani, a terület biztosításáról decemberben már támogató döntés született, ezúttal a helyét is meghatározták. A napirendhez kapcsolódóan felmerülő kérdésekre Kiss László egyesületi elnök elmondta, hogy ha elkészülhet a pálya, az az önkormányzat tulajdona lesz, és a helyhatóságnak semmilyen forrást, önrészt nem kell biztosítania a fejlesztéshez. – Szerencsés lesz az önkormányzat, ha nem kell önerőt biztosítania, szívből kívánom, hogy legyen így! – hangzott el dr. File Beáta jegyzőtől, aki arra hívta fel a grémium figyelmét, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket is alaposan körbe kell majd járni.

Az ülés további részében határoztak arról, hogy fél évvel meghosszabbítják Fodorné Pintér Veronika óvodavezetői megbízását.

Kiderült az is, hogy Szákszend az idén is pályázik a Településfásítási Programra: gömbszivarfára és platánra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában