Zajlik a munka

2024.04.24. 10:57

A zuhogó esőben se áll le a körforgalom építése + VIDEÓ

Jelenleg a régi aszfalt maratását végzik a munkások. A körforgalom építése a várnál hamarabb befejeződhet.

Kemma.hu

Hangosan dübörög a maró gép az új, tatai körforgalom építkezésénél. Ahogy halad tovább a gép, a munkások lapátolják el a vissza maradt aszfalttörmeléket. Közben az eső kitartóan zuhog, de láthatóan ez sem zavarja a munkát. Az esőkabát és a kapucni védelmében folyamatosan halad tovább az építkezés.

Jelenleg a régi aszfalt maratását végzik a munkások. A körforgalom építése a várnál hamarabb befejeződhet.
A zuhogó esőben sem állt le a tatai körforgalom építkezése 
Fotó: GDV / Forrás: 24Óra

A körforgalom építésvezetője, Király István a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy az időjárás nem akasztja meg a munkát. Ha szükséges átszervezik a feladatokat és olyan munkát végeznek, amit nem akadályoz az eső. Mint mondta, szerdán szerencséjük volt, mert az aszfalt maratása volt tervben, amit nem zavar a zuhogó eső. De például aszfaltozni nem tudnának már az esőben. 

A körforgalom építése nem áll le

– Az út mintegy nyolcvan százalékát fel kell marni. Ugyanis jelenleg túl magas. Nekünk még egy öt centi magas aszfaltot kell rá terítenünk, aminek illeszkednie kell a szegélyekhez, illetve a vízelvezetés miatti lejtést is biztosítanunk kell – magyarázta az építésvezető, aki szerint az időjárás miatt nem fog csúszni a körforgalom építése. Sőt! Úgy tervezik, hogy már május vége előtt elindulhat a forgalom a kereszteződésben. 

Jelenleg a régi aszfalt maratását végzik a munkások. A körforgalom építése a várnál hamarabb befejeződhet.
Jelenleg a régi aszfaltot marják fel, mert túl magas a jelenlegi burkolat. 
Fotó: GDV / Forrás:  24 Óra

Michl József, Tata polgármestere is beszámolt közösségi oldalán a körforgalomnál zajló munkálatokról. Mint mondta: a tóparttól induló, Dunaalmási szakaszhoz csatlakozó kerékpárút építésének egy újabb szakaszához érkeztek. Elkészültek részben már a járdák és a kerékpárút bizonyos szakaszainak az előkészítése is megvan az aszfaltozásra. 

Jön az aszfalt

A város vezetője arról is beszélt, hogy milyen munkálatok fognak zajlani majd a napokban. 
– Ha a járdaszigetek, a középső terelősziget mindegyike elkészül, jövő héten kezdődhet az aszfaltozás. Felmarják a régi aszfaltot és hozzák az újat. Itt a Fényes fasoron a kerékpárosokat rátereljük az útra, egy védő felfestésre és itt kell majd a szociális otthon előtt átmenniük az új kerékpárútra, aminek az építése a körforgalom építésének a befejezése után kezdődik – magyarázta a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában