Fejlesztés

2024.03.28. 17:11

Két csoporttal bővült a Vackor Óvoda és Bölcsőde +fotók

A Vackor Óvoda és Bölcsőde új épületszárnnyal bővült. A legkisebbeket a jövőben két újonnan kialakított csoportban várják Környén.

Kemma.hu

A szalagátvágás pillanata: balról Beke László, Pekár Zita, az intézmény főigazgatója, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Popovics György

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A Vackor Óvoda és Bölcsőde épületét tíz évvel ezelőtt adták át. Már akkor felmerült a későbbi bővítés gondolata, s erre a pénzügyi hátteret az uniós, TOP-os pályázat biztosította. Ám okozott némi fejtörést a kivitelező, így a beruházás indulása után újabb közbeszerzést kellett kiírni – kezdte a bölcsőde bővítésének történetét Beke László polgármester. 

A Vackor Óvoda és Bölcsőde új épületszárnnyal bővült. A legkisebbeket a jövőben két újonnan kialakított csoportban várják Környén.
A Vackor Óvoda és Bölcsőde új szárnyának átadása előtt az óvoda kamarakórusa adott elő néhány dalt
Fotó: V. B.  / Forrás: 24 Óra

Elhangzott: két évvel ezelőtt hirdették ki a bölcsőde bővítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, s akkor azt remélték: a 2023-as év elejére gyerekzsivaj tölti be az intézményt. Ám az első közbeszerzésen kiválasztott vállalkozó több keserűséget okozott, mint örömet, az átadás helyett újra ki kellett írni a közbeszerezési eljárást. 

- Ezúttal olyan vállalkozók és szakemberek jöttek Környére, akiknek munkája, szakmai felkészültsége és gyors problémamegoldó képessége okán rövid idő alatt elkészült a projekt – mondta a polgármester. 

Hozzátette: tavaly év végétől a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde az Eötvös Loránd Tudományegyetem óvónőképző karával működik együtt a jövő szakembereinek képzésében. 

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte: az elmúlt időszakban 476 új bölcsődei férőhelyet hoztak létre és 424-et újítottak fel. Emellett 1282 óvodai férőhelyet is felújítottak vagy alakítottak ki. Kiemelte: Környe a TOP-os pályázatokban 482 millió forintot nyert el.

Dinamikusan fejlődik a település

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő kitért a település dinamikus fejlődésére, mely már előrevetítette a tíz évvel ezelőtti óvodaátadásnál a bővítést.

A képviselő kiemelte az útépítéseket, s azt, hogy Környe az a település, amelyre az ipari park nagy terhet ró.

Kitért az elkerülőút építésére is, amelynek előkészítése folyamatban van, azonban előtte még át fognak adni egy külterületi és egy kerékpárutat. 

A szalagátvágás előtt az óvoda kamarakórusa adott elő néhány dalt, majd az intézményt megáldotta Visnyei László plébános és Szilágyi Sándor lelkész.

A 242 millió forintos uniós támogatást Környe 66 millióval egészítette ki. Az óvodában hét csoportban több mint százhetven, a bölcsődében már négy csoportban 56 kisgyermeket gondoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában