Föld Órája akció

2024.03.22. 12:04

Üt az óra?

Március végén, amikor a természet újra ébred, több olyan jeles napunk is van, amely a környezetünkre hívja fel a figyelmet. Talán nem véletlenül: amikor robbannak a rügyek, díszes ruhájukat öltik a fák, virágok, még azok is meg-megállnak, hogy rácsodálkozzanak, akiket egyébként nem nyűgöz le a természet szépsége.

Kemma.hu

Amikor robbannak a rügyek, díszes ruhájukat öltik a fák, virágok, még azok is meg-megállnak, hogy rácsodálkozzanak, akiket egyébként nem nyűgöz le a természet szépsége

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Egy-egy díszbe borult liliomfa mellett rögtön előkerül a telefonom: készülékemben megannyi díszes kép hirdeti a tavaszt. A folyók, a vizeink is mintha tisztábbak lennének az ébredő, virágzó természeti környezetben. 

Pedig sajnos nem így van. Március 21-én az erdők, ma a a víz világnapja van. Árulkodóak ez utóbbi mottói: 2017-ben „Szennyvizek? Tiszta vizet!”, 2020-ban Víz és klímaváltozás, 2022-ben “Láthatóvá tenni a láthatatlant” és tavaly arról szólt, hogy „Változtass most!” Eljött tehát az idő.

Az éghajlatváltozás hatásai egyre jobban érezhetőek, a népesség növekedésével együtt sürgősen szükség lenne az országok közötti összefogásra. Sajnos ma már egyértelmű tény: a Föld energiamezői lassan eltűnnek, a kék bolygó fárad. Szürke árnyalatot vesz. 

A márciusi világnapok az erdőktől, vizeinktől elvisznek a teljes bolygóig, amelynek üt az órája. Szombaton 20.30 és 21.30 között lesz a Föld Órája akció, amely a természet megóvására, a fenntartható életmódra hívja fel a figyelmet. A villanyok lekapcsolásával hozzák reflektorfénybe a Földet. Az egyetlent, amelynek utolsó órája reméljük sosem jön el. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában