Beszámolók

2024.03.28. 17:15

Testületi ülés: ötmillió forinttal támogatja a város a házfelújításokat

Ötmillió forint támogatást ad a város a városképi jelentőségű épületek utcai homlokzatának felújítására. Többek között erről is döntöttek a testületi ülésen.

Goletz-DeáK Viktória

Tata önkormányzati képviselő-testület 16 napirendi pontról tárgyalt szerdai ülésén. A tata.hu-n számoltak be arról, hogy rendeletalkotáshoz kapcsolódó témákkal kezdődött a testületi ülés, köztük a közterület-használat helyi szabályozásáról szóló rendelet módosításáról, valamint a közösségi együttélés alapvető szabályaira és elmulasztásának jogkövetkezményeire vonatkozó rendelet tervezetéről. Utóbbiban nem született végül döntés.

A szerdai testületi ülésen a tatai dugók is szóba kerültek. Az új körforgalom építése miatt a csúcsidőben lépésben haladnak az autók.
A tatai testületi ülésen az épülő körforgalom miatti dugók témája is szóba került
Fotó: G.D.V. / Forrás:  24 Óra

Március utolsó szerdáján a képviselők voksoltak a városképi jelentőségű épületek felújítására vonatkozó pályázat kiírásáról. 

A testületi ülésen támogatásról is döntöttek

Az önkormányzat ebben az évben újra nyilvános pályázatot hirdet városképi jelentőségű épületek utcai homlokzatának felújítására, az építészeti értékvédelmi feladatokra 5 millió forint áll rendelkezésre. A pályázat célja a településkép javítása az épületek utcai homlokzatának és tetőhéjazatának felújításán keresztül. A pályázat részleteiről a város honlapján tudnak tájékozódni a helyiek.

A képviselők tárgyaltak a Tatán működő közműszolgáltatók idei fejlesztési terveiről szóló beszámolóról is. Tájékoztató elkészítésére az ÉDV Zrt.-t, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-t, a földgázelosztási tevékenységet végző MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.-t, a KábelszatNet-2002 Kft.-t és a Vidanet Zrt.-t, valamint a Magyar Telekom Nyrt- t kérte fel az önkormányzat. A szolgáltatók terveit minden esztendőben bekéri a város egyrészt azért, hogy a helyi fejlesztésekkel össze lehessen ezeket hangolni, másrészt pedig, hogy a tataiak információkat kapjanak a cégek saját beruházásairól.

A márciusi ülésen az európai uniós pályázatokról és a felszín alatti és felszíni vizek aktuális állapotáról szóló tájékoztatókról is egyeztettek a képviselők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában