Tehetségnapok

2024.03.08. 14:01

Tehetségek bemutatkozása: koncerteken, programokon a jövő művészei

Erkel Tehetségnapokat szervez már második évtizede a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Március 18-a és 27-e között különféle korosztályok számára kínál lehetőséget a bemutatkozásra a zenei tehetségeknek az intézmény.

Kemma.hu

A zenei pályát tanuló volt növendékek koncertje után készült fotó egy korábbi tehetségnapon

Forrás: Beküldött fotó

Az Erkel Tehetségnapok régiós szinten várja a tehetségeket, fiatalokat és tanáraikat. A programok között szerepel kiállítás megnyitó, hangversenyek, s fuvola fesztivál.

Erkel Tehetségnapokat szervez már második évtizede
Az  I. Regionális Fuvola Duó-Trió- Kvartett és Kisegyüttes Fesztivál résztvevői a két évvel ezelőtti eseményen
Forrás: Beküldött

Pereszlényiné Kovács Judit, az intézmény igazgatója ismertette a programfolyamot. 

– Petlánovics Mária, a Bányász Képzőművészkör alkotójának kiállítás megnyitója március 18-án, hétfőn 16.30 órakor várja a látogatókat. Ezt követően a zenei pályán tanuló volt növendékek koncertje kezdődik. Akik valamikor ebben az intézményben tanultak, ők mutatkoznak be, s mutatják be tudásukat. Ez a koncert nagyon népszerű.

Nyílt tanítást tartanak március 19-én, kedden 9 órától. A mesterkurzus vendégművészei dr. Molnár Gyuláné dr. Svikruha Márta hegedű-, és dr. Molnár Gyula kürtművész várja majd a megyéből érkező 8-10 fiatalt. Azokat, akiknek a további fejlődését nagyban tudják segíteni a mesterek: javíthatnak a kéztartásban, vagy a légzéstechnikán. 

Igen népszerű minden évben az Erkel Tehetségnapokon belül a Megyei Művésztanárok hangversenye, amely az idén március 21-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. Látványos, érdekes előadásokat hallhatunk, s lesz nyolckezes zongorajáték is. 

Március 23-án, szombaton 10 órakor Szabó Magdolna operaénekes kurzusa indul. 

– Zeneiskolánkban magánének oktatás is van zajlik, és pedagógusunk oktatója volt Magdolna. Várjuk ide az érdeklődőket, a tehetséges diákokat. Két nappal később, hétfőn 14 órakor Táncok a zenében címmel lesz zongorás tematikus napunk, ahol Baráz Yajima Alisa és Baráz Ádám négykezes és kétzongorás hangversenye lesz látható és hallható.

A program március 27-én, szerdán 10 órakor a II. Regionális Fuvola Duó- Trió Kvartett és Kisegyüttes Fesztivállal zárul. 

– Fuvolistaként az egyik kedvenc programelemem ez is. Az idén csaknem tíz intézmény 50 diákja vesz részt rajta. Várjuk az érdeklődőket.

A programokról részletek az intézmény webes felületein olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában