Tájékoztatás

2024.03.20. 20:33

Szirénák szólalnak meg a városban: emiatt hallhatjátok a riasztórendszert

Gyakorlatra készül csütörtökön a polgármesteri hivatal és a katasztrófavédelmi igazgatóság. Felbőgnek a szirénák Nyergesújfalun.

Kemma.hu

A MolaRi lakossági riasztórendszer szirénái csütörtökön lép működésbe a Duna-parti kisvárosban. A szirénák egy gyakorlat keretében szólalnak majd meg.

A szirénák Nyergesen fognak megszólalni csütörtökön
A szirénák Nyergesen fognak megszólalni csütörtökön
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A polgármesteri hivatal és a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság esztergomi katasztrófavédelmi kirendeltsége közös szakmai tanácskozásán a cél a további, még sikeresebb munka. A találkozás témája nagyon izgalmas, melyek az aktuális teendők, ha vannak ilyenek, az úgynevezett komplex külső védelmi terv gyakorlatában a helyi Zoltek Zrt. vállalat tevékenysége kapcsán.

Megszólalnak a szirénák

A jelzett tervben lakosság-védelemmel, személymentéssel, rendvédelmi tevékenységgel összefüggő gyakorlati teendők sorakoznak. A gyakorlat keretében, a polgármesteri hivatalban, többek közt szó lesz az előírt feladatok megoldására elrendelt szervezetek együttműködéséről, a jelzett helyszínek újabb pontosításáról is.

A gyakorlatot a város polgármestere, Mihelik Magdolna vezeti majd. A lakosság Füle Regina a polgármesteri hivatal munkatársától, közbiztonsági referenstől kérhet tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában