Hála

2024.03.11. 07:10

Sikeres évet zártak a vármegyei madárvédők

Együtt könnyebb! A vármegyei madárvédők évértékelőjükön megköszönték az önkéntesek munkáját is.

Kemma.hu

Együtt könnyebb! A vármegyei madárvédők az évértékelőjükön megköszönték az önkéntesek munkáját is.

Forrás: Facebook

Fotó: MME Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoport

Megtartotta a tavalyi évet értékelő és lezáró taggyűlését a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Komárom-Esztergom megyei csoportja Tatán a Fényes Tanösvény látogatóközpontjában. A madárvédők a közösségi oldalukon arról számoltak be, hogy a napirendi pontok között szerepelt a 2023. évi pénzügyi beszámoló, a tavalyi évben lezajlott szakmai programok és események beszámolói, az idei programtervek és a küldöttek megválasztása az MME országos küldöttközgyűlésre. 

Együtt könnyebb! A vármegyei madárvédők az évértékelőjükön megköszönték az önkéntesek munkáját is.
Együtt könnyebb! A vármegyei madárvédők az évértékelőjükön megköszönték az önkéntesek munkáját is
Fotó: MME Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoport / Forrás: Facebook


− Egyesületünk és együttműködő partnereink szerették volna megköszönni azoknak a munkáját, akik tevékenyen részt vettek a Csendes szilveszter kampányban. Így elismerő oklevelet vettek át a tatai polgárőrség munkatársai, a lakossági oldalról becsatlakozó emberek és az egyesületi tagjaink − árulta el Csonka Péter, a helyi csoport elnöke. 

Sikeres évet zártak a madárvédők

Mint arról korábban beszámoltunk, sikeres volt a Csendes szilveszter kezdeményezés. A tatai Öreg-tavon pihenő több ezer vízimadár túlnyomó többsége, mintegy 80 százaléka kitartott a tó vizén. A tavon éjszakázó vadludak száma növekedett, mert az Öreg-tóra az éjszaka során újabb csapatok érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában