Választás

2024.03.13. 16:40

Öt új képviselőt adna Tatának a Fidesz-KDNP, hárman pedig újráznának

A Fidesz-KDNP megnevezte azokat, akik a következő ciklusban is Tatáért tehetnének a testületben. A nyolc képviselőjelölt között három rutinos politikus és öt új induló szerepel.

Kemma.hu

Az már kiderült néhány napja, hogy Michl József ötödjére indul a tatai polgármesteri tisztségért, ugyanis ismét ő a Fidesz jelöltje. A minap az is kiderült, hogy kik kaptak még bizalmat mellette, vagyis hogy kiket indít a polgári oldal Tata egyéni választókerületeiben. Összesen nyolc képviselőjelölt várja majd a voksokat.

A Fidesz-KDNP megnevezte azokat, akik a következő ciklusban is Tataáért tehetnének a testületben. A nyolc képviselőjelölt között három rutinos politikus és öt új induló szerepel.
Előtérben a nyolc képviselőjelölt, valamint középen az ötödik ciklusára készülő Michl József
Fotó: GodoSanyi / Forrás: Bencsik János/Facebook

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője a közösségi oldalán mutatta be a körzeti jelölteket. Hárman már sokadik ciklusukat kezdhetik meg, ha bizalmat kapnak a választóktól, öten pedig új szereplőként indulnak júniusban. 

Újrázna

  • Horváthy Lóránt (5. sz. egyéni választókerület, a Pénzügyi, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság tagja)
  • Robozné Schönfeld Zsuzsanna (4. sz. evk., a Humán és Ügyrendi Bizottság elnökhelyettese)
  • Dr. Varga András (8. sz. evk., a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke).

Öt új képviselőjelölt indul

  • Dr. Szerencsi Richárd
  • Kiss Tamás
  • Klement Diána
  • Gönczy Mihály
  • Rónavölgyi-Varga László.

A közelmúltban a tatabányai polgármester- és képviselőjelölteket is bemutatta a választókerületi elnök Bencsik János. A megyeszékhelyen Gál Csaba indul a városvezetői posztért, a közgyűlési helyekre pedig hat jelenlegi képviselő és hat új jelölt indul a FIDESZ-KDNP színeiben. 

Mint ismert, az európai uniós, valamint az önkormányzati választás az idén egy napra esik. A két voksolást most először tartják majd ugyanakkor.  Sulyok Tamás köztársasági elnök ezen a héten az alaptörvényi kötelességének eleget téve tűzte ki az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában