Kiállítás

2024.03.28. 16:43

Képhiba a tatabányai Betegszamárban

Képhiba címmel nyílt meg a Bánhidai Alkotó Ház (BAH) Betegszamár Galériájában Tomecz Dániel festőművész kiállítása. Az alkotó részt vett 2023-ban a XV. Őszi Tárlaton, s ekkor nyerte el a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány különdíjaként a bemutatkozás lehetőségét.

Kemma.hu

Jobbra Kakuk Tamás és mellette Tomecz Dániel

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Kakuk Tamás, az alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte a BAH szezonnyitó rendezvényén a megjelenteket, majd mutatta be a tehetséges fiatalembert. 

A művész az alkotópályát grafikusként kezdte, majd festészetet tanult az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, itt 2022-ben szerzett diplomát. Ő maga, így határozza meg művészeti törekvéseit: „Alkotói tevékenységem főbb aspektusai közé tartozik a privát és kollektív emlékezet kérdésköreinek vizsgálata, a létező rendszerek lebontása és átértelmezése, új, egyéni struktúrák kialakítása és alkalmazása a műtermi gyakorlatokban. Munkamódszeremet nagymértékű gyűjtés és felhalmozás jellemzi. Az elmúlt időszakban érdeklődésem kiterjedt (a különböző szakterületek bevonásán keresztül) a játék, mű és játszó fogalmi kapcsolatainak elemzésére. Alapvetően festményeket, papír alapú munkákat, fotó és videódokumentációkat készítek, további projektjeimnél számos technikát és médiumot alkalmazok (beton, gipsz, fa, bőr, tetoválás, lőszerek, digitális grafikák).”

Kakuk Tamás kiemelte: a mostani kiállítását is a sok műfajúság jellemzi, mely a monotípiától, a grafikákon, a festményeken, a színes ceruzarajzokon át, a digitális nyomatokig terjed. Kiállításának címe, a Képhiba, amely arra is utalás lehet, hogy a valóság a művészet szabadságának rendelkezésünkre álló eszközeivel is nehezen értelmezhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában