Emlékek

2024.03.06. 08:12

Különleges relikviákkal gazdagodott Jászai emlékháza

Különleges emlékekkel bővült a bakonyaljai település. Ászár híres szülöttje, Jászai Mari. Emlékházában megannyi relikvia található.

Kemma.hu

Jászai Mari születésének idei évfordulóján Ászár korábbi polgármestere, dr. Árvai Lajos egy kellemes és nemes kötelezettségének tett eleget. A néhai Hetés Györgyné, született Szántó Margit rédei származású Jászai-díjas színművésznő által korábban a Jászai Mari Emlékház számára felajánlott három darab Jászai Marival kapcsolatos könyvet, valamint a férje tulajdonát képező Jászai-plakettet ünnepélyes átadta az emlékház tárgyi emlékeinek gyarapítására. Dr. Árvai Lajos beszédében kiemelte, hogy Szántó Margit nagy tisztelője és tovább folytatója volt Jászai Mari művészetének. Az általa felajánlott könyvek egyikét a könyv szerzője személyesen dedikálta a Nemzeti Színház nagyasszonyának.

Különleges emlékekkel gazdagodott Jászai emlékháza.
Különleges emlékekkel gazdagodott Jászai emlékháza.
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Méltó helyre kerültek Jászai emlékei

– Örülök, hogy sikerült teljesíteni a végakaratát és a Jászai Marival kapcsolatos felajánlásai a legjobb helyre kerültek. A művésznő kérése az volt, hogy ezek a felajánlott emléktárgyak a későbbiekben is az emlékház elidegeníthetetlen tulajdonát képezzék. A férje Jászai-plakettje szintén szimbolikus értékű.

Minden relikvia a megfelelő helyre került.

Szántó Margit 1968-ban kapott Jászai-díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában