Támogatás

2024.03.30. 17:44

5 millió forintot ad a város az illemhelyek üzemeltetéséhez

Hat illemhely üzemeltetését szeretné a város bérbe adni. Ehhez 5 millió forintos támogatást is ad a sikeres pályázónak, amit az illemhely fejlesztésére kell költenie.

Goletz-DeáK Viktória

Tatán évek óta problémát jelent, hogy a városban kevés az illemhely. Egy-egy ilyen helyiségért hosszú kilométereket is gyalogolhat valaki. Már ha van rá elég ideje. Az önkormányzat még tavaly év elején döntött úgy, hogy a város hat illemhelyének üzemeltetését bérbe adja. Munkaerőhiány miatt ugyanis a város ezeket nem tudja üzemeltetni. A képviselők döntése alapján a helyiségek üzemeltetéséért bérleti díjat nem kérne az önkormányzat. 

Hat illemhely üzemeltetését szeretné a város bérbe adni. Ehhez 5 millió forintos támogatást is ad a sikeres pályázónak, amit az illemhely fejlesztésére kell költenie.
Egy biztos pont Tatán az Építők parki illemhely, ami jelenleg is egész évben nyitva van
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Azonban az elmúlt bő egy év alatt nem érkezett be az önkormányzathoz érvényes pályázat. Így most úgy döntöttek, hogy plusz támogatással ösztönöznék a vállalkozókat az illemhelyek bérlésére.

– A város tulajdonában lévő illemhelyek, wc-k hasznosítására, üzemeltetésére írunk ki pályázatot újra. Mivel a korábbi pályázatra senki sem jelentkezett, ezért arra következtettünk, hogy kicsit tovább kell gondolnunk az ajánlatunkat. Ezért olyan anyagi támogatást is hozzátettünk a pályázathoz, amivel talán jobban ösztönözhetjük az esetleges érdeklődőket –  magyarázta Michl József, Tata polgármester. 

Az illemhelyek fejlesztésére pénzt is adna a város

Az előterjesztés szerint 5 millió forintot adna az önkormányzat a nyertes ajánlattevőnek, aki ezt az összeget csak és kizárólag műszaki fejlesztésekre fordíthatja, abból az üzemeltetés egyéb költségeit nem finanszírozhatja. Tatán jelenleg hat helyszínen van nyilvános illemhely: az Építők parkban, az Alkotmány utcában, a Kastély téren konténerben, illetve a Platán épületében, a Bercsényi utcában (Kossuth tér), illetve az Angolkertben. Ezekből az Építők parkban, a Bercsényi utcában, illetve a Kastély téren lévőknek egész évben, míg a többi helyen a nyári időszakban lennének nyitva a helyiségek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában