Fejlesztés

2024.03.17. 08:16

Felújítás után újra élettel tölthetik meg a községi klubot

Megszépült környezetben tarthatnak foglalkozásokat, összejöveteleket a helyiek Kesztölcön. A felújítás után a lakosok örömmel vehette birtokba a mintegy 25 millió forintos állami támogatásból korszerűsített községi intézményt.

Walczer Patrik

Az ünnepségen Farkas Krisztina polgármester köszöntötte a jelenlévőket – köztük a szlovákiai Mocsonokról érkezett vendégeket – majd ismertette, hogy a projektben egy olyan épület felújítása valósult meg, ami a falu szinte minden lakója számára hordoz szép emlékeket. Megköszönte Magyarország Kormányának támogatását és bízik benne, hogy folytatódik a Magyar Falu Program, mely a vidéki kistelepülések számára újabb lendületet adhat a további fejlődésnek.

Megszépült környezetben tarthatnak foglalkozásokat, összejöveteleket a helyiek. A felújítás után a lakosok örömmel vehette birtokba a mintegy 25 millió forintos állami támogatásból korszerűsített községi intézményt.
A felújítás méltó befejezéseként Erős Gábor és Farkas Krisztina átvágta a szalagot.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Felújítás állami támogatással

Erős Gábor országgyűlési képviselő úgy véli, hogy a projekt keretében egy olyan intézményt sikerült korszerűbbé varázsolni, mely egy község életében legalább olyan fontos, mint a polgármesteri hivatal vagy egy templom. Ugyan egy közösségi tér a nevéből adódóan az emberek mindennapjait szolgálja, de véleménye szerint egy felújítás akkor válik teljessé és befejezetté, ha újra élettel töltik meg a helyiek a modernizált épületet. Ismertette, hogy a Magyar Falu Program célja, hogy állami támogatások révén a községekben is megvalósuljanak olyan fejlesztések, melyek növelik az ott élők komfortérzetét.

Megszépült környezetben tarthatnak foglalkozásokat, összejöveteleket a helyiek. A felújítás után a lakosok örömmel vehette birtokba a mintegy 25 millió forintos állami támogatásból korszerűsített községi intézményt.
A felújított községi klub épülete.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Felújítás

Farkas Krisztina ismertette: a községi klubban felújították a vizesblokkokat, megnövelték a konyha méretét, új nyílászárókat építettek be. A teljes fűtési rendszert és a villamos hálózat is korszerűbb lett. Szigetelték a födémszerkezetet, a régi műanyag lambéria helyett álmennyezetet alakítottak ki. Az épület mindemellett külső hőszigetelést is kapott. Az energetikailag korszerűsített intézmény fenntartási költségei jelentősen csökkenhetnek a korábbiakhoz képest.

A beszédek után Erős Gábor és Farkas Krisztina szalagátvágással felavatta az épületet, majd megnyitották a „Cirill és Metód élő öröksége” című kiállítást. Radovics Istvánné alpolgármester fordította Jozef Kútny mocsonoki filatelista szavait, aki részletesen bemutatta gyűjteményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában