Győzelem

2024.03.19. 17:55

Megtarthatta a vándorkupát a borverseny győztese

A térség legjobb nedűi szálltak harcba Naszályon. A hagyományos borversenyen a vándordíj is gazdára talált.

Goletz-DeáK Viktória

Most is fenséges nedűvel érkeztek a borászok a megmérettetésre: 4 arany, 10 ezüst és 9 bronzérem az idei borverseny mérlege a naszályi borversenyen. Naszály község közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az önkormányzat idén is megrendezte hagyományos borversenyét a helyi és környékbeli bortermelők, borbarátok közreműködésével a művelődési házban. Hosszú évtizedekig a Kertbarát Kör, majd a Szabadidő klub, Nagy Zsigmond és Tóth Ferenc rendezte meg a borok mustráját. Ezt a hagyományt elevenítette fel évekkel ezelőtt az önkormányzat, azóta a Kősziklás Borászat tulajdonosai, szakemberei, Béger Ákos és Emmer Szabolcs bírálják a borokat. 

A térség legjobb nedűi szálltak harcba Naszályon. A hagyományos borversenyen a vándordíj is gazdára talált.
A borversenyen 25 nedűt neveztek be a környékbeli borászok
Forrás: Facebook/Naszály Község

A rendezvényt a település polgármestere, Dr. Maszlavér Petra beszéde nyitotta meg, amelyben többek között megköszönte a résztvevőknek, hogy évek óta megtisztelik boraikkal és többen jelenlétükkel is a naszályi borversenyt. 

A borversenyre 25 bort neveztek

  • Arany elismerésben részesült a tarjáni Schneider József cabernet sauvignon bora, a tatai Elek Balázs zenitje, a Sörös-Szileszki Pincészet királylánykája és a naszályi Bagdi Kálmán bianka bora. 
  • Ezüst elismerést vehetett át Schneider József, Elek Balázs, a baji Rischl Ferenc, több nevezett bora, valamint Virágh Zoltán Gergely, illetve Árendás Péter és Virágh Zoltán Gergely bora. 
  • Bronz minősítést kapott Maklári László bora, Schneider József, Elek Balázs, Rischl Ferenc, Bagdi Kálmán, Virágh Zoltán, Virágh Zoltán Gergely több nevezett bora.
A térség legjobb nedűi szálltak harcba Naszályon. A hagyományos borversenyen a vándordíj is gazdára talált.
Ismét Bagdi Kálmán vehette át a vándordíjat
Forrás: Facebook/Naszály Község

A megmérettetésen szinte a kezdetek óta részt vesznek a tarjáni borosgazdák és sorra nyerik el az arany, ezüst és bronz minősítéseket. Nagyon jól érzik magukat Naszályon. Schneider József éppen ezért azt gondolta, egy vándordíjjal kedveskedik a naszályiaknak, amely náluk, Tarjánban már hagyomány. Egy szekrényt készítettek, faragásokkal díszítve, köztük Naszály címerével. Ezt a díjat a legjobb naszályi borok gazdái nyerhetik el, és a következő évben vissza kell hozni a versenyre, és az aktuális év győztes borai és termelői felkerülnek a szekrényre. 

  • 2019-ben a Tarjáni Stoki Hegyalja Rotary Pincék által felajánlott díjat
  •  2020-ban a VAK formáció azaz Virágh Zoltán Gergely, Árendás Péter és Kovács Róbert vehette át. 
  • 2021-ben a járvány miatt nem rendeztek borversenyt. 
  • 2022-ben a Négy Muskotályos, vagyis Digner Márta, Kovács Róbert, Árendás Péter és Virágh Zoltán Gergely vihette haza a szekretert. 
  • 2023-ban Bagdi Kálmán kapta a Legjobb Naszályi Bortermelő díjat
  • 2024-ben ismért Bagdi Kálmán pincéjét díszíti újabb egy évig az elismerés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában