Honvédelem

2024.02.05. 08:54

Videó: Miskolcot is bevették a tatai harci járművek

Még péntekig lehet jelentkezni a tatai dandárba, hogy igazi álomfizetésért szolgálhassák tüzérként az országot.

Goletz-DeáK Viktória

A honvedelem.hu-n osztották meg azt a videót, ami a tatai nagyvasak miskolci szereplésén készül. Mint írták, bár a Gidrán páncélozott harcjárművet is sokan megcsodálták, egyértelműen a honvédség legmodernebb tüzéreszköze, a Panzerhaubitze 2000 önjáró löveg állt az érdeklődés középpontjában a miskolci toborzónapon.

– Hatalmas öröm számunkra, hogy a tatai tüzérek elhozták ide a PzH 2000-es önjáró löveget – hangsúlyozta Csoma Gábor százados, a 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda megbízott irodavezetője, hozzátéve: a kitelepülés hatására számos érdeklődő jelezte náluk már a nap folyamán, hogy a következő hetet a toborzóiroda látogatásával kezdik, hogy a tüzérséghez jelentkezzenek.

Mint mondta, az, hogy konkrét eszközre toboroznak, sikeresebbé teszi a munkájukat. Nagyban hozzájárul még ehhez a legújabb haditechnikai eszközök bemutatója, hiszen az utóbbi időszakban beszerzett high-tech harcjárművek megjelenése nem mindennapos a környéken.

Kifejezetten a Panzerhaubitze 2000 miatt vagyok itt, hiszen gyerekkorom óta rajongok a páncélosok iránt. Gyerekkorom óta egy álom számomra a katonalét, mivel édesapám is rengeteg történetet mesélt, illetve nagybátyám hivatásos katonaként szintén beszámolt a tapasztalatairól 

– árulta el egy miskolci diák, Kohulák Patrik Zoltán, aki jelenleg kadétként álmodozik róla, hogy egyszer majd maga is katona lesz. A toborzókat nagyon kedvesnek és segítőkésznek találta, ami bevallása szerint csak tovább erősíti benne a Magyar Honvédséghez való csatlakozás vágyát.

Min arról korábban a Kemma.hu is beszámolt: még február 9-ig lehet jelentkezni álomfizetésért a tatai MH. Klapka György 1. Páncélosdandár tüzérségéhez. Addig az ország számos pontján tűnnek fel meglepetészszerűen a nagyvasak, amikbe akár bele is ülhetnek az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában