Toborzás

2024.01.31. 07:09

Mondjuk, hol és mikor találkozhattok a tatai tüzérekkel az országban

Az ország több pontján is feltűnnek a tatai harci járművek.

Kemma.hu

A honvedelem.hu-n számoltak be arról, hogy tavaly mintegy négyezer fő lépett be a Magyar Honvédség kötelékébe, 2024-ben pedig folytatódik a toborzás. Továbbra is lehet például jelentkezni a megújuló tüzérség soraiba, ahol a közelmúltban hadrendbe állított Panzerhaubitze 2000 (PzH) típusú önjáró lövegek használatára készítik fel az érdeklődőket.

A modernizáció révén a világ egyik legfejlettebb haditechnikai eszközével bővült a Magyar Honvédség eszközparkja. Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű PzH harcjárművek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is ellőnek pontosan. A jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető. Emellett két búvónyílás és ezekre szerelhető ködgránátvetők, illetve 7,6 milliméteres légi és földi célpontok ellen egyaránt használható géppuska tartozik a jármű kialakításához.

Akit felcsigáztak ezek az érdekes adatok, az most akár személyesen is meglesheti a csúcstechnológiás harci járművet. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a tatai dandár csúcstechnológiás nagyvasai tűnnek fel az ország számos pontján meglepetészszerűen a következő két étben. Ugyanis a tatai dandár tüzérségét megcélzó "Embert a vasra!" toborzókampány még február 9-ig tart. A honvédség pedig szeretné, a minél többekhez eljuthatnának azok a harckocsik, az a világelső haditechnika, ami megannyi fiatal szívét ejtette rabul. 

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közösségi oldalára most kikerültek a helyszínek és az időpontok, hogy a héten merre fognak járni a tatai nagyvasak.

Január utolsó napján Dombóváron, Cirkusztéren. Február első napján Balassagyarmat sportkomplexumában és a szekszárdi sportcsarnokban. Február 3.-án Székesfehérváron, a Palota, Kapu téren, illetve Miskolc Városközponjátban találkozhatsz a nagyvasakkal és a tatai tüzérekkel 8-18 óra között. 

Információink szerint az 55 tonnás PZH 2000-es önjáró löveget egy speciális trélerrel szállítják majd a helyszínekre, így az autósok a hajnali órákban számíthatnak a hatalmas katonai járműre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában