Fejlesztés

2024.02.01. 10:00

Végeztek a súri orvosi rendelők átalakításával

Elkészült az orvosi- és fogorvosi rendelő felújítása Súron.

Kemma.hu

Befejeződtek a munkálatok

Forrás: facebook/Súr Község Önkormányzata

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Súr Község Önkormányzata mintegy 86 millió forint, száz százalékos finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a település háziorvosi és fogorvosi rendelőinek fejlesztésére.

A háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátásnak helyet adó épület az 1990-es években épült, és energetikai szempontból nem felelt meg az érvényes előírásoknak, a gépészeti, továbbá elavultak az elektromos hálózatai, akadálymentes megközelítése és használata nem biztosított. Az alapellátási tevékenység elvégzéséhez szükséges eszközök rendelkezésre álltak, de némelyik koránál fogva gyakran meghibásodott vagy lassú volt.

Decemberben minden belső munkálattal végeztek a szakemberek az orvosi rendelők átalakításán, már csak a külső homlokzati színezés maradt hátra, amelyet a téli időjárási viszonyok mellett nem lehetett elvégezni. Azonban január közepén a kedvező időjárási viszonyokat, a fagymentes éjszakákat kihasználva a homlokzati színezés is elkészült – olvasható a település hivatalos közösségi oldalán.

Mint írják, a napokban takarítják az épületet, valamint a környezetrendezési munkálatokat is elvégzik, ezzel egyidejűleg az ANTSZ felé is megtörténik a bejelentés a vízmintavétel. 

Az engedélyek birtokában várhatóan február közepén, második felében kerülhet sor az ünnepélyes átadásra, majd ezt követően a visszaköltözésre.
Hozzáteszik: Minden reménység szerint március első napjaiban már a megújult rendelőben történhet az orvosi- és fogorvosi rendelés.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően egy korszerű, minden igényt kielégítően felszerelt orvosi rendelő jön létre Súron, ahol a település lakói és a körzetbe tartozó betegek a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben juthatnak hozzá az egészségügyi alapellátáshoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában