Beruházás

2023.08.01. 12:13

Megkezdődött a közel 86 millió forintos támogatásból megújuló súri orvosi rendelő felújítása

A község önkormányzata közel 86 millió száz százalékos finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a település háziorvosi és fogorvosi rendelőinek fejlesztésére. A munkálatok már meg is kezdődtek.

Kemma.hu

Megkezdődtek a súri orvosi rendelő felújítási munkái – olvasható a község hivatalos Facebook-oldalán. A háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátásnak helyet adó épület az 1990-es években épült, és energetikai szempontból nem felel meg az érvényes előírásoknak, a gépészeti, továbbá elavultak az elektromos hálózatai, akadálymentes megközelítése és használata nem biztosított. Az alapellátási tevékenység elvégzéséhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, de némelyik koránál fogva gyakran meghibásodik vagy lassú.

A település önkormányzata az egészségügyi ellátás minőségének javítása, hatékonyabbá tétele érdekében ezen projektjében a rendelők épületének átalakítását, felújítását és akadálymentesítését valósítja meg. Az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközök beszerzésére is sor kerül, amelyek között szerepelnek a háziorvos és a fogorvos munkájához szükséges informatikai és egyéb eszközök, valamint bútorok is.

A váróteremben játszósarok készül a kis betegek számára. Egy recepciós helyiséget is kialakítanak, hogy aki csak receptért menne, ne kelljen kivárnia a sort. De természetesen fontosnak tartják továbbra is az orvos és a beteg közötti négyszemközti találkozás biztosítását.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően egy korszerű, minden igényt kielégítően felszerelt orvosi rendelő jön létre Súron, ahol a település lakói és a körzetbe tartozó betegek a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben juthatnak hozzá az egészségügyi alapellátáshoz. A munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek. Addig is a háziorvosi rendelésnek a művelődési ház ad otthont, a fogorvosi rendelés pedig Kocson érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában