Farsangi finomság

2024.02.09. 12:58

Tuti fánkreceptet hoztunk! Az oroszlányi zsaruk árulták el a győztes hozzávalókat

Vármegyénk egyenruhásai is imádják falatozni a fánkot, most pedig leleplezték a nagy talányt: vajon mi köze a rendőröknek a fánkhoz? Ráadásként pedig még a receptet elárulták.

Kemma.hu

A rendőrök mindig fánkot esznek, legalábbis az amerikai filmek szerint. A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán most választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lett a fánk elengedhetetlen tartozéka a rendőrök életének.

Ráadásként még a vármegyei rendőr-főkapitányság kedvenc fánk-receptjét, tavalyi családi napjuk sütiversenyének győztesének receptjét is elárulták.

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • 220ml tej
  • 25g élesztő
  • 120g cukor
  • 2 tojás
  • 40g puha vaj

A zsaruk kedvenc  fánkjához felfuttatjuk langyos tejben az élesztőt, egy kevés cukorral, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk. Lefedjük, és 4 órán keresztül, vagy egy éjszakán át hűtőben kelesztjük. Körülbelül 18 golyót formázunk a tésztából, még egy kicsit pihentetjük, végül kisütjük. Tipp: citromhéj is mehet a tésztába. Házi lekvárral vagy nutellával a legfinomabb!

Fánk-sztori

A történet amerikai rendőröktől eredeztethető. Ugyanis az ötvenes években a fánkot sütő pékségek voltak az egyetlen, éjjel is nyitva tartó helyek. Az éjszakás járőrök ha megéheztek, szívesen fogyasztották a friss fánkot.
Manapság a kerek, mártogatott vagy töltött, olajban kisütött tészta világszerte együtt jár a köztudatban az egyenruhával. Az oroszlányi járőrök ugyan az egészséges életmód hívei, de nem volt nehéz őket elcsábítani egy csokoládés fánkra a fotózás kedvéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában