Recept
2024.02.03. 13:52
Farsangi recept: így készítsd el a tökéletes csöröge fánkot
A Mindmegette.hu nyomán hoztuk el nektek ezt a gyorsan elkészíthető csöröge fánk receptet, ami kihagyhatatlan édesség a farsang idején.
Hozzávalók
40 dekagramm liszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
5 dekagramm cukor
10 dekagramm vaj
2 darab tojás
3 evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
porcukor
Elkészítés
- A Mindmegette receptje szerint a csöröge fánk elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük.
- A lisztbe morzsoljuk a vajat, majd a tojásokat és a tejfölt is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
borsonline.hu
Akikre rámosolyog a szerencse: ezekre a csillagjegyekre páratlan gazdagság vár 2025-ben
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre