Recept

2024.02.03. 13:52

Farsangi recept: így készítsd el a tökéletes csöröge fánkot

A Mindmegette.hu nyomán hoztuk el nektek ezt a gyorsan elkészíthető csöröge fánk receptet, ami kihagyhatatlan édesség a farsang idején.

Kemma.hu

Hozzávalók

40 dekagramm liszt 
0.5 csomag sütőpor 
1 csipet szódabikarbóna 
1 csomag vaníliás cukor 
1 csipet só 
5 dekagramm cukor 
10 dekagramm vaj 
2 darab tojás 
3 evőkanál tejföl 
olaj a sütéshez 
porcukor

Elkészítés

  1. A Mindmegette receptje szerint a csöröge fánk elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük.
  2. A lisztbe morzsoljuk a vajat, majd a tojásokat és a tejfölt is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában