Döntés

2024.02.01. 07:00

Új és okos lámpák világítanak majd Esztergomban

Több más napirendi pont mellett döntött az esztergomi önkormányzati képviselő-testület január 31-ei rendkívüli ülésén a közterületi világítás korszerűsítésével kapcsolatban. A döntés alapját jelentő előterjesztésben a LED, Smart és a Dimmel lámpatestekről lehetett bővebb tájékoztatást olvasni.

Kemma.hu

LED, Smart és Dimmelt lámpatestekre cserélik a régieket a városban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pötl Zoltán

Mivel Esztergom gazdálkodásában is fontos szempont az energiahatékonyság, különös gonddal foglalkozik a városvezetés a témában. A január 31-ei önkormányzati képviselő-testületi ülésen az egyik napirendi pont a város különböző területén közvilágítási lámpatestek korszerűsítése témáról szólt. Egész pontosan arról, hogy mivel „a meglévő közvilágítási lámpatestek elavultak, ezek magas üzemeltetési költségterhet jelentenek a település számára, ezért – energiahatékonysági célzattal – szükségessé vált azok korszerűsítése”. 

A döntés értelmében Esztergomban a LED, Smart és Dimmelt lámpatestekre történő cserével kívánják megvalósítani az energiahatékonyságot. Az említett előterjlesztésben külön magyarázatot mellékeltek a háromféle lámpák jellemzőiről, előnyös adottságairól. Ebből többek között az derül ki, hogy a Smart változat, nevéhez méltón olyan „okoslámpa”, amely kommunikál a központi egységgel, mérési adatokat, állapotjelzéseket és figyelmeztetéseket küld a hozzá kapcsolt webes oldalnak, illetve távolról is módosíthatók a működési paraméterei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában