Téli Hexatlon

2024.02.20. 18:09

Téli Hexatlon: az Eötvösnek most sem sikerült a bravúr, maradt az élen a Bláthy

Kiélezett harcban, de idén is a tatai Bláthy csapata érdemelte ki a verseny legjobbjának járó kupáját. A téli Hexatlonon volt gyorsasági feladat, labdavezetés, hoki ütővel koronglövés. De a versenyzőknek ruhákat is kellett teregetniük korcsolyában.

Kemma.hu

Korcsolyát húztak és jégre szálltak a tatai iskolák csapatai, hogy összemérjék ügyességüket. A téli Hexatlon verseny idén is a Kőkúti Általános Iskola udvarán lévő jégsátorban volt, ahol közép és általános iskolás csapatok álltak, vagyis csúsztak a startvonalhoz.

A téli Hexatlon játék, sport és szórakozás egyben
A téli Hexatlon játék, sport és szórakozás egyben 
Forrás: Cserteg István

Cserteg István, tatai ifjúságireferens a Kemma.hu-nak elmondta, hogy ezúttal is az ügyességi feladatokban kellett próbára tenni magukat a csapatoknak. 

Téli Hexatlon: játék a javából

– Volt gyorsasági feladat, labdavezetés, hoki ütővel koronglövés. De például kellett ruhákat is teregetniük korcsolyában – sorolta a játékos feladatokat a szervező, aki elárulta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Bláthy csapata nyerte ismét a középiskolás kategóriát az ezüstöt pedig az Eötvös diákjai érdemelték ki, a Kőkúti fiataljai pedig az általános iskolások versenyében vihették haza a kupát. A díjátadón a TAVIDÖK tagja adták át az okleveleket, kupákat és az érmeket a diákpolgármesterrel, Ködmön Kristóffal. 

A vetélkedőt Tata Város Önkormányzata és a TAVIDÖK közösen szervezte, a verseny fő támogatója pedig a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. volt.

A téli Hexatlont a Bláthy csapata nyerte
A téli Hexatlont a Bláthy csapata nyerte
Forrás: Cserteg István
Volt gyorsasági feladat, labdavezetés, hoki ütővel koronglövés. De ruhákat is kellett teregetniük korcsolyában hexatlon
Volt gyorsasági feladat, labdavezetés, hoki ütővel koronglövés. De ruhákat is kellett teregetniük korcsolyában 
Forrás: Cserteg István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában