Közös munka

2024.02.18. 12:04

Árvízzel érkezett, zsákokban távozott a szemét

Mintegy 40 zsák hulladék gyűlt össze a közelmúltban az AlterEgom Egyesület által „Tisztítsuk meg újra!” jeligével meghirdetett Duna-parti szemétszedés során - tudtuk meg Várszegi Balázstól, a szervezet elnökétől.

Walczer Patrik

Rengeteg szemét lapult a vízparton lévő fás, cserjés területen

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az AlterEgom Egyesület az elmúlt években a várhegyre szervezte meg az akcióit, a lokálpatrióta csapat azonban ezúttal egy újabb helyszín mellett döntött. A szervezők előzetesen többször is ellenőrizték a vízállást, hiszen a vízszint nagyban befolyásolta, hogy mennyire lehet a vízpart melletti fás, bozótos területet megtisztítani a szeméttől, ezáltal pedig az akció sikerességét is.

A szemle során ugyanakkor azt is tapasztalták, hogy jelenleg igen sok a szemét, mivel a decemberi árvíz alkalmával rengeteg hulladékot hozott és rakott le itt a folyó. A gyülekezőt az Erzsébet park végén lévő murvás parkolónál tartották, ahonnan a csapat a zsákok és kesztyűk kiosztása után a vízparton, folyásiránnyal párhuzamosan haladt Szentgyörgymező városrész irányába. 

A résztvevők számos műanyag flakont, sörös- és üdítőitalos dobozt is észrevettek az uszadékfák közül, de vodkás üveg, gyerekcipő, horgászbottartó, matrac és műanyag hordó is került a zsákokba. Néhányan gumicsizmában érkeztek, így ők a sekélyebb részeken a vízből is ki tudták szedni a hulladékot. Egyébként mintegy húsz önkéntes vett részt a remek hangulatú akcióban – közülük többen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói –, akik az Erzsébet park végétől a Knézich Károly utcáig terjedő szakaszt tisztították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában