Rejtély

2024.02.19. 11:30

Kit ültetnél rá? - a legféltettebb titkod is tudhatja a misztikus erdei szék +fotók, videó

Olyan dologra bukkantunk mindentől távol a szomódi erdőben, ami több kérdést is felvetett számunkra. Egy rejtélyes szék tűnt elő a fák között.

Kemma.hu

Talán nincs is olyan erdő a világon, ami ne őrizne titkokat. Némelyik jókat, pikánsakat, de akadnak olyan farengetegek is, amelyek a legborzalmasabbakat rejtik hosszú idők óta. Biztosan neked, aki most ezt olvassa, van titkod, talán nem is egy. Ha a fák sokszor mesélni tudnának, garantáltan érdekes történeteket hallanánk. De nem csak a fák, néha bukkannak elő a semmiből olyan misztikus tárgyak kilométerekre mindentől, amik kérdéseket vetnek fel. Ilyen az a szék is, amit a szomódi erdő rejt magában mindentől távol.

Egy szék mindentől távol a szomódi erdőben, ami kérdéseket vet fel
Egy szék mindentől távol a szomódi erdőben, ami kérdéseket vet fel
Fotó: Krupánszki Máté / Forrás: Kemma.hu

Ha az ember a pagonyban bandukol, biztos nem arra számít, hogy egy viseletes és rejtélyes faszékbe akad. Őt egészen biztosan szándékosan vitték oda. Ennek már jó pár éve, talán évtizede is. Erről árulkodnak a szék meggyötört, töredezett elemei. Mégis ki visz egy széket az erdőbe és miért? Megannyi kérdés, amire talán élből egyszerűek a válaszok a fejünkben. De mi van, ha valami olyan misztikum övezi, ami nem hozzánk, emberekhez köthető. Mégis milyen titkokat tudhat? Ha ráülnél, talán a te legféltettebbjeid is megfejtené.

Jobban megnézve, akárcsak egy trónus lenne az erdő egy magaslati pontján. Szegényes, ócskás, de pont ez a külső kis félelmetességet is kölcsönöz neki. Mi történhet azon a helyen esténként a korom sötétben? Lehet minden éjszaka elfoglalja valaki vagy valami azt a széket. Talán az erdő szellemei járnak oda panaszaikkal egy magasabb entitáshoz. Mondhatjuk, hogy ezek vicces spekulációk, de talán mégsem ördögtől valóak. Az egészen biztos, hogy a szék megtalálásakor volt egy ilyen érzésünk, ezért túl sokat nem is időztünk azon a helyen. Ráülni és megfogni sem akartuk, hátha tényleg valami olyanhoz köthető, amivel embernek még bizonyítottan nem igazán volt dolga. Annyi egészen biztos, hogy fura és rejtélyes.

A szék maradjon egy darabban

Talán könnyebb azt elhinni, hogy egy magányos, öreg vadász emléke, aki a naplementéket csodálta erről a székmatuzsálemről. Akár egy romantikus piknikezés maradványa is lehet, nem tudni. Ha mesélni tudna, lehet megdöbbentő lenne, amit mondana. Minden esetre a szomódi erdő rejtélyes tartozéka, amiben csodálkoznia lehet annak, aki rátalál, de bántani, tönkretenni nem érdemes. Ha a misztikus forgatókönyv lenne mégis a valóság, jobb nem a nyakába vennie a rongálónak a rá váró borzalmakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában